14 Οκτ 2019
Οκτώβριος 14, 2019

Και το βραβείο πάει στον…

0 Σχόλια

γράφει ο Graeme Richardson-Locke.

Ο Technical Support Manager, Κριτής των Βραβείων FESPA και βραβευμένος με βραβείο FESPA, Graeme Richardson-Locke, μιλά για τα βραβεία και την σημασία τους στις βιομηχανίες εκτυπώσεων και γραφικών τεχνών.
Είτε πρόκειται για τα Oscars, τα Grammies ή τα Brits, πάντα υπάρχει πλήθος συζητήσεων γύρω από ένα βραβείο, σχετικά με την δύναμή του και την αξία που προσθέτουν σε εκείνους που έχουν την τύχη να λάβουν ένα. Τα βραβεία FESPA, τα οποία φιλοξενούνται κάθε χρόνο στην FESPA Global Print Expo δεν διαφέρουν.

Είναι γεγονός ότι ένα βραβείο μπορεί να σημαίνει διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικούς ανθρώπους. Από την εμπειρία μου, το σημαντικότερο είναι η αναγνώριση από συναδέλφους. Μπορείτε εύκολα να δηλώσετε στην ιστοσελίδα σας ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η εταιρεία σας είναι η καλύτερη. Αλλά όταν το λέει κάποιος άλλος για σας είναι τελείως διαφορετικό.

Ένα βραβείο FESPA, είναι ταυτόχρονα μια σφραγίδα έγκρισης από τους ειδικούς του κλάδου και ένα σήμα τιμής που μπορείτε να δείχνετε στους υπάρχοντες και μελλοντικούς πελάτες σας. Είναι επίσης ένα βραβείο που φέρει ένα διεθνές βάρος.

Τα τελευταία τρία χρόνια, έχουν δοθεί βραβεία σε συμμετοχές από 30 χώρες από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ινδίας, της Ρωσίας, των ΗΠΑ, της Νότιας Αφρικής και της Ταϊλάνδης. Δηλώνοντας συμμετοχή, έχετε την ευκαιρία παρουσιάσετε τη δουλειά σας σε ένα διεθνές ακροατήριο στη FESPA Global Print Expo, στο βιβλίο FESPA Awards, online και μέσω των κοινωνικών μέσων.

Αλλά η αναγνώριση από συναδέλφους δεν θα πρέπει να είναι το μοναδικό κριτήριο για να συμμετέχει κανείς. Έχοντας κερδίσει ένα βραβείο FESPA, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ήταν ένας πολύ καλός κινητήριος παράγοντας για το προσωπικό μας. Θα πρέπει να δείξετε στους εργαζομένους σας τους καρπούς της δουλειάς τους και να τους εμπνεύσετε να προσπαθήσουν περισσότερο στο μέλλον. Δεν είναι το τέλος ενός ταξιδιού, είναι η αρχή του επόμενου.

 

Τι είναι αυτό που ψάχνουν οι κριτές;

Δεν υπάρχει σωστό και λάθος σε μια συμμετοχή. Όσο έχετε πάθος για αυτό που κάνετε και εργαστείτε σκληρά για να πετύχετε, θα πάτε μακριά στον διαγωνισμό.

Από τη σκοπιά του κριτή, δεν μπορείτε ποτέ να αξιολογήσετε πραγματικά την ποιότητα μιας δουλειάς αν δεν έχετε ένα φυσικό δείγμα προς αξιολόγηση - ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλο ή μικρό είναι. Ένα δείγμα δουλειάς μπορεί να κάνει την διαφορά σε μια συμμετοχή, βοηθώντας την να ξεχωρίσει ή ακόμα και να κερδίσει το βραβείο.

Εκτός από ένα φυσικό δείγμα, είναι ενδιαφέρον να δούμε και πως αυτό δημιουργήθηκε, οπότε αρχεία με λεπτομέρειες για το πώς δημιουργήθηκε και ποιες τεχνικές εκτύπωσης χρησιμοποιήθηκαν, μπορούν να είναι ιδιαίτερα επωφελείς για τον συμμετέχοντα. Μπορεί να μην είναι απαραίτητο, αλλά αυτό που κάνει μια συμμετοχή πραγματικά ξεχωριστή είναι η διαδρομή από την αρχική ιδέα στο τελικό προϊόν, είτε αυτή εμφανίζεται μέσω εικόνων, βίντεο ή γραπτού περιεχομένου.

Όπως είπε ο συνάδελφός μου κριτής Peter Kiddell σε ένα προηγούμενο άρθρο για το FESPA.com, ψάχνουμε για καινοτομία και διαφορά. Ποτέ δεν βλέπουμε τις ίδιες ή παρόμοιες συμμετοχές χρόνο με το χρόνο και γι' αυτό μου αρέσει να είμαι μέλος της κριτικής επιτροπής. Ένας λόγος για την δημιουργία του νέου βραβείου «Οι Κριτές επιβραβεύουν την καινοτομία», είναι να γιορτάσουμε εκείνες τις συμμετοχές που μπορεί να μην ανταποκρίνονται στα αντικειμενικά κριτήρια για ένα βραβείο, αλλά είναι πραγματικά ξεχωριστές όσον αφορά το επίπεδο καινοτομίας που βρίσκεται από πίσω.

 

Νέες ευκαιρίες στον ορίζοντα

Από το 1991 που ξεκίνησαν, οι κατηγορίες των βραβείων FESPA είναι παρόμοιες, εκτός από την προσθήκη υποκατηγοριών στο Young Star το 2019. Ωστόσο, πρόσφατα αποφασίσαμε να επεκταθούμε περαιτέρω με νέες κατηγορίες: Printeriors (διακόσμηση), Συσκευασία σε Χαρτί & Χαρτόνι, Πλαστική Συσκευασία και Wrapping (ντύσιμο αυτοκινήτων και άλλων αντικειμένων). Οι νέες κατηγορίες απευθύνονται σε εκτυπωτές με ταλέντα σε αναπτυσσόμενες αγορές.

Το βιβλίο των Βραβείων FESPA, που πρωτοεμφανίστηκε το 2019, προσφέρει επίσης έναν τρόπο μακροχρόνιας προβολής των νικητήριων συμμετοχών.

Εάν έχετε μια δουλειά που πιστεύετε ότι πρέπει να αναγνωριστεί με ένα βραβείο, στείλτε την. Γιατί τελικά, τα βραβεία FESPA δεν αφορούν στην αναγνώριση μιας μάρκας, στο μέγεθος μιας επιχείρησης ή στην εμπειρία στον κλάδο - αλλά στην επίδειξη γνήσιου ταλέντου.

Ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στα βραβεία FESPA 2020 και να παρουσιάσετε την υψηλής ποιότητας εκτύπωση σας; Υπάρχει ακόμη χρόνος, δηλώστε συμμετοχή στο: www.fespaawards.com μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2019.

Περισσότερες πληροφορίες για τα FESPA AWARDS 2020