judge2

Ο νέος Διευθυντής Τεχνικής Υποστήριξης της FESPA, Graeme Richardson-Locke, μοιράζεται τις απόψεις του σχετικά με τη FESPA και την βιομηχανία γενικότερα.

Είμαι πολύ ευτυχισμένος που πρόσφατα εντάχθηκα στην ομάδα της FESPA. Στο πλαίσιο του νέου μου ρόλου ως Διευθυντής Τεχνικής Υποστήριξης, σκοπός μου είναι να συναντήσω τους αφοσιωμένους επαγγελματίες που βρίσκονται πίσω από τα σωματεία μέλη μας προκειμένου να προσδιορίσουμε τις βασικές μας προτεραιότητες για την ανάπτυξη προϊόντων τεχνικής κατάρτισης. Μέχρι στιγμής, είχα την ευκαιρία να ασχοληθώ προσωπικά με το σωματείο της FESPA στο Ηνωμένο Βασίλειο (FESPA UK Association), όπου υπηρετούσα ως μέλος του Δ.Σ. τα προηγούμενα έτη, αλλά και με την πρόσφατη συνάντηση της επιτροπής αξιολόγησης έργων (Projects Committee), η οποία διοργανώθηκε στη Σόφια από το BACGP, το Βουλγάρικο σωματείο της FESPA. Έχω αποκτήσει περαιτέρω γνώση για το πώς το πρόγραμμα Profit for Purpose της FESPA προσφέρει αξία στην κοινότητα. Οι οικοδεσπότες μας και οι συνεργάτες μας από τα σωματεία FESPA Sweden, FESPA Finland, FESPA France, FESPA Italy και FESPA Netherlands αξιολόγησαν τις προγραμματισμένες δραστηριότητες των μελών μας και, σε 22 περιπτώσεις, συμφώνησαν για την οικονομική τους ενίσχυση. Η FESPA είναι γνωστή για την διοργάνωση εξαιρετικών εκθέσεων για επαγγελματίες στους τομείς των εκτυπώσεων μεγάλου μεγέθους, υφασμάτων, επιγραφών και μεταξοτυπίας, αλλά η «Profit for Purpose» δεοντολογία της συχνά παραβλέπεται, παρόλο που έχει επενδύσει περισσότερα από 1 εκ. € το χρόνο πίσω στη βιομηχανία εκτύπωσης τα τελευταία 2 χρόνια. Ο οργανισμός λειτουργεί με σκοπό την υποστήριξη της βιωσιμότητας και της ανάπτυξης του τομέα εκτύπωσης και των συναφών τομέων που υποστηρίζει.

Μετά την συνάντηση της επιτροπής αξιολόγησης έργων (Projects Committee), έχω την εντύπωση ότι οι επαγγελματίες που συνεργάζονται με τα εθνικά τους σωματεία θα αποκτήσουν γνώσεις, διασυνδέσεις και θα γίνουν μέρος μιας παγκόσμιας οικογένειας με μεγαλύτερη κατανόηση για το πως να πάρουν πιο επικερδείς αποφάσεις. Πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες των εκτυπώσεων είναι ίδια, αλλά παρά τα γεωγραφικά σύνορα που μας χωρίζουν, η φύση των τεχνολογικών εξελίξεων φέρνει πολλές νέες ευκαιρίες. Στην αγορά των γραφικών και των προϊόντων προβολής τίποτα δεν παραμένει το ίδιο και ότι η ανάγκη για αλλαγή δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική.

Η βιομηχανία αυτή έχει περάσει από μια επανάσταση για να γίνει ένας δυνατός και γεμάτος προκλήσεις τομέας της τεχνολογίας. Ο όγκος, ο τύπος και η ποιότητα των τυπωμένων προϊόντων αλλάζει συνεχώς. Το online τοπίο μπορεί πολλές φορές να φαίνεται ότι απειλεί τις εκτυπώσεις, αλλά στην πραγματικότητα αποτελεί είναι ζωτικό στοιχείο του μίγματος μάρκετινγκ σε πολλούς τομείς. Στην πραγματικότητα, η παρουσία στο διαδίκτυο είναι συχνά το κλειδί που διασφαλίζει ότι οι πωλήσεις μας συνεχίζουν να ρέουν μέσω πλατφόρμων web to order και web to print. Ως μέλος της κριτικής επιτροπής για τα ετήσια Βραβεία της FESPA, συνεχώς εντυπωσιάζομαι από την ποιότητα των έργων που υποβάλλονται για αξιολόγηση και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η εκτύπωση δεν είναι απλά ζωντανή, αλλά σε πολλές περιπτώσεις ακμάζει.

Η κοινότητα που αντιπροσωπεύει η FESPA πρέπει να βελτιώνεται συνεχώς, να παραμένει δραστήρια και να είναι δημιουργική για την αντιμετώπιση των μελλοντικών προκλήσεων. Οι πελάτες μας γενικά υποτιμούν το επίπεδο προσπάθειας που καταβάλλουμε για την κάλυψη των αναγκών τους μέσα σε συνεχώς μειούμενα χρονοδιαγράμματα. Παρά τις πιέσεις, μην ξεχνάμε την αξία της συνάντησης μεταξύ μας για να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας και να επωφεληθούμε από τις ευκαιρίες μάθησης που μας βοηθούν να πάρουμε καλύτερες επιχειρηματικές αποφάσεις.

Είμαι εκτυπωτής για περισσότερα από τριάντα χρόνια και είχα την καλή τύχη να επιβιώσω από πολλά κύματα αλλαγής. Αναμφισβήτητα θα δούμε την inkjet να γίνεται όλο και πιο γρήγορη, μπορεί να δούμε spot χρώματα να προστίθενται στα λευκά και διάφανα μελάνια σε εφαρμογές ευρείας μορφής και θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη διαχείριση χρωμάτων και την αυτοματοποίηση για να μειώσουμε τα απόβλητα και να αυξήσουμε την αποδοτικότητα.

Είμαι πεπεισμένος ότι πρέπει να προσελκύσουμε τους νέους ανθρώπους στις επιχειρήσεις μας και στη βιομηχανία μας προσφέροντας μια επαγγελματική πλατφόρμα για να μάθουν πώς να αντιμετωπίσουν τις μελλοντικές προκλήσεις. Γιατί να μην εξετάσετε το ενδεχόμενο να έρθετε σε επαφή με το εθνικό σας Σωματείο μέλος της  FESPA και να βρείτε το χρόνο να επισκεφθείτε την έκθεση FESPA Global Print Expo και τα βραβεία FESPA που πραγματοποιούνται στο Βερολίνο τον Μάιο; Φανταστείτε τι θα μπορούσατε να κερδίσετε ...

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση FESPA Global Print Expo 2018 και για δηλώσεις συμμετοχής επισκεφτείτε το https://www.fespaglobalprintexpo.com. Για δωρεάν πρόσβαση στην έκθεση χρησιμοποιήστε τον κωδικό ACN12 κατά την εγγραφή σας.