Από την ομάδα της FESPA

Οι επισκέπτες της FESPA Global Print Expo 2022 (31 Μαΐου – 3 Ιουνίου 2022, Messe Berlin, Γερμανία) θα έχουν την ευκαιρία να εμπνευστούν με δύο νέες εκπαιδευτικές εκδηλώσεις που βασίζονται στο περιεχόμενο: το Sustainability Spotlight και το Associations Pavilion.

Με επίκεντρο τη βιωσιμότητα

Για να μπορέσουν οι ειδικοί εκτυπωτές να κάνουν πιο βιώσιμες και περιβαλλοντικά συνειδητές επιλογές για τις επιχειρήσεις τους, η FESPA θα εισαγάγει την εκδήλωση Sustainability Spotlight. Στο Hall 25 Stand C50, οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετάσχουν σε παρουσιάσεις από διάφορους ειδικούς του κλάδου που θα παρέχουν ενημερωτικές και χρήσιμες συμβουλές σχετικά με τις βέλτιστες περιβαλλοντικές πρακτικές. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν ένα ευρύ φάσμα δειγμάτων υλικών και να μάθουν πώς να παράγουν καινοτόμα αλλά βιώσιμα τελικά προϊόντα που θα εκτιμηθούν από τους πελάτες τους. Ο κύριος χορηγός σε αυτήν την εκδήλωση είναι η HP και το περίπτερο θα είναι ανακυκλώσιμο και επαναχρησιμοποιήσιμο, κατασκευασμένο με προϊόντα με την τεχνολογία Reboard.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ειδικοί του κλάδου θα φιλοξενήσουν μια σειρά από εξαιρετικά ενημερωτικές ομιλίες για θέματα όπως: ‘Βιώσιμα υλικά για χρήση σε γραφικά και εφαρμογές σε ύφασμα’, ‘Πώς να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας’, ‘Εγκαταστάσεις αποτυπώματος άνθρακα και συγκριτική αξιολόγηση’, ‘Πώς να κάνετε τις αλυσίδες εφοδιασμού πιο διαφανείς’ και ‘Πώς οι επαγγελματίες της εκτύπωσης μπορούν να αποφύγουν το greenwashing’.

Σχολιάζοντας την παρουσίαση του νέου Sustainability Spotlight της FESPA, ο Michael Ryan, Επικεφαλής της FESPA Global Print Expo σχολιάζει: «Η οικοδόμηση μιας επιτυχημένης και κερδοφόρας επιχείρησης είναι ο νούμερο ένα στόχος κάθε επιχειρηματία, αλλά η εκτυπωτική κοινότητα έχει υποχρέωση για βιωσιμότητα, και αυτό γίνεται προτεραιότητα για τους αγοραστές εκτυπώσεων και τυπωμένων προϊόντων. Το να γίνεις βιώσιμος σημαίνει πως πρέπει να κατανοήσεις την όλη κατάσταση και τις ευκαιρίες και τους κινδύνους που πρέπει να αντιμετωπιστούν, τώρα και στο μέλλον. Ο στόχος μας, με την παρουσίαση του Sustainability Spotlight, είναι να ενημερώσουμε την εκτυπωτική κοινότητα για τις διάφορες επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους καθώς προχωρούν προς πιο βιώσιμες λειτουργίες και πρακτικές. Θέλουμε να δείξουμε στις εκτυπωτικές επιχειρήσεις πώς να ανταποκρίνονται στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των πελατών, να αυξάνουν την παραγωγικότητα και την κερδοφορία τους, κάνοντας παράλληλα ουσιαστικές βελτιώσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού τους και τις προσπάθειες για απαλλαγή από τον άνθρακα.»

Περίπτερο Συνδέσμων FESPA

Στην φετινή έκθεση θα υπάρχει επίσης ένα Περίπτερο Συνδέσμων, όπου και θα τιμηθεί το ταλέντο της διεθνούς κοινότητας μελών της FESPA. Το Περίπτερο αυτό θα δώσει στα μέλη του παγκόσμιου δικτύου Συνδέσμων της FESPA την ευκαιρία να αναδείξουν το ταλέντο τους μέσα από δείγματα της δουλειάς τους σε μεταξοτυπία και ψηφιακή εκτύπωση. Οι επισκέπτες στη Νότια Είσοδο του Messe Berlin πρόκειται να εμπνευστούν και να μάθουν πώς εκτυπώθηκαν και ολοκληρώθηκαν οι διάφορες εφαρμογές από μέλη Συνδέσμων 16 χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας, της Ταϊλάνδης, του Μεξικού και της Νότιας Αφρικής.

Τα Printeriors «βυθίζουν» τη FESPA στη φύση

Μετά από «λαϊκή απαίτηση», τα Printeriors θα επιστρέψουν στο Βερολίνο για να συνδέσουν ιδιοκτήτες εμπορικών σημάτων, σχεδιαστές και αρχιτέκτονες με PSPs και κατασκευαστές καθώς εξερευνούν τις τελευταίες τάσεις στη διακόσμηση και το σχεδιασμό. Θα βρίσκεται επίσης στη νότια είσοδο του Messe Berlin, και θα προσπαθήσει να δώσει ζωή στις εικονογραφήσεις που θα τυπωθούν σε μια σειρά από υφάσματα, ταπετσαρίες τοίχου και επίπλου, έπιπλα, εφαρμογές για δάπεδα, πίνακες, φωτιστικά και αξεσουάρ.

Για άλλη μια φορά, η FESPA συνεργάστηκε με τον εικονογράφο Jasper Goodall του οποίου το έργο επιμελείται η ειδική της FESPA για το ύφασμα, Debbie McKeegan.

Τονίζοντας τις πολλαπλές ευκαιρίες για τους εκτυπωτές στον κόσμο της διακόσμησης εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, οι επισκέπτες θα βυθιστούν στον διαδραστικό κόσμο του φυσικού περιβάλλοντος καθώς θα περνούν μέσα από μια συλλογή επτά θεμάτων: ‘Tropical Verdure’, ‘Nature’s Canopy’, ‘Opulent Lux’, ‘Aqua Mist’, ‘Surface Micro’, ‘Organic Flora’, και ‘Cacti Geos’.

Απορροφήθειτε στη δράση με την επιστροφή των 'Wrap Masters'

Το δημοφιλές World Wrap Masters Europe and Final, επιστρέφει επίσης φέτος, σε συνεργασία με τις 3M και HP. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, οι συμμετέχοντες θα αναλάβουν να ντύσουν αυτοκίνητα καθώς και αντικείμενα-έκπληξη σε μια σειρά χρονομετρημένων μαχών, όπου στη συνέχεια θα κριθούν από μια ομάδα νικητών και ειδικών από προηγούμενες διοργανώσεις Wrap Masters για την ανάδειξη του νικητή του τίτλου του World Wrap Master 2022.

Ο Michael Ryan καταλήγει: «Με νέες ροές περιεχομένου και ενθουσιώδη συμμετοχή από τους συνεργάτες και τα μέλη μας, η FESPA Global Print Expo 2022 θα είναι μια εκδήλωση που πρέπει να παρακολουθήσει η εκτυπωτική κοινότητα. Οι επαγγελματίες της εκτύπωσης πρόκειται να κερδίσουν πολλά επενδύοντας χρόνο μακριά από τις καθημερινές τους δραστηριότητες για να ενισχύσουν τις γνώσεις τους, να δικτυωθούν με συναδέλφους και να εμπνευστούν από τη δημιουργικότητα άλλων ανθρώπων. Με ολοκαίνουργιες ροές περιεχομένου, οι επισκέπτες θα φύγουν από τη FESPA γεμάτη καινοτόμες, φρέσκες ιδέες και πολύτιμες επαφές, προετοιμασμένοι να κάνουν θετικές αλλαγές και να βελτιώσουν την προσφορά τους.»

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της FESPA, επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο. Για να μάθετε περισσότερα για τη FESPA Global Print Expo 2022 και να εγγραφείτε για να συμμετάσχετε, κάντε κλικ εδώ. Οι επισκέπτες λαμβάνουν έκπτωση 30€ χρησιμοποιώντας τον κωδικό FESM213.

Πηγή