Ο Σύνδεσμος ιδρύθηκε το 1977. Η έδρα του είναι στην Αθήνα και έχει μέλη σ' όλη την Ελλάδα.

Το Δεκέμβριο του 2018, ο σύνδεσμος μετά από σειρά επιτυχημένες δραστηριότητες – συμμετοχή σε εκθέσεις, διοργάνωση σεμιναρίων και workshops, συμμετοχή στο θερινό εργαστήρι γραφικών τεχνών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κλπ. -  κατέκτησε την επίσημη αναγνώριση ως FESPA HELLAS.

Στο νέο αυτό πλαίσιο, ο σύνδεσμος FESPA HELLAS εισέρχεται σε μία νέα φάση σύγχρονης λειτουργίας, διευρύνοντας το πεδίο των δραστηριοτήτων του εκτός από την μεταξοτυπία και στους τομείς των ψηφιακών εκτυπώσεων μεγάλου μεγέθους (large format printing) και της εκτύπωσης του υφάσματος.

Βασικός σκοπός του Συνδέσμου, είναι να ενημερώνει τα μέλη του για τις τεχνολογικές εξελίξεις στον χώρο της μεταξοτυπίας, της ψηφιακής εκτύπωσης και της εκτύπωσης υφάσματος, να ενθαρρύνει την περιβαλλοντική ευαισθησία, να ενημερώνει την αγορά για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που προσφέρει ο κλάδος και γενικά να προάγει τα συμφέροντα των κλάδων που εκπροσωπεί.

Μέσω της ιστοσελίδας του συνδέσμου είναι www.fespahellas.gr και www.fespahellas.eu οι χρήστες μπορούν να ενημερώνονται για τις δραστηριότητες της FESPA HELLAS και της FESPA και να βρουν τον κατάλογο των μελών του συνδέσμου.

Πιστοποιήσεις