Η Vinehall Displays, Ιρλανδική εταιρεία συνεδρίων και εκθέσεων με έδρα στο Δουβλίνο, ήταν η πρώτη εταιρεία στην Ιρλανδία που επένδυσε σε έναν flatbed εκτυπωτή swissQprint Nyala 3 στα τέλη του 2019. Αυτό που δεν μπορούσε να προβλέψει η επιχείρηση στις αρχές του 2020 ήταν πόσο σημαντική θα γινόταν αυτή η επένδυσή όταν, χωρίς προειδοποίηση, ο κορωνοϊός θα σάρωνε σε όλο τον κόσμο και θα έκλεινε τους ανθρώπους στα σπίτια τους καθώς εφαρμόστηκαν μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης σε όλο τον κόσμο.

Πολύ λίγοι κατασκευαστές απέδειξαν ότι έχουν «ανοσία» στις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19. Για μερικούς, ο κόσμος έχει ανατραπεί και η παραγωγή έχει σταματήσει, ενώ άλλοι έχουν στραφεί στην παραγωγή νέων προϊόντων προκειμένου να επιβιώσουν.

Η Vinehall Displays ειδικεύεται στο σχεδιασμό, την κατασκευή και την παράδοση διαφημιστικού υλικού για ένα ευρύ φάσμα πολυεθνικών εταιρειών. Κατά τα πρώτα στάδια του ιρλανδικού lockdown, η διεύθυνση της Vinehall Displays έπρεπε να επιλέξει εάν θα έκλεινε τις πόρτες της και θα περίμενε τις εκδηλώσεις και τις εκθέσεις να ξαναρχίσουν ή θα χρησιμοποιούσε την κατασκευαστική της δύναμη και το εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό για να μετακινηθεί σε νέες αγορές.

Αποδοχή πρόκλησης

Η απάντηση της εταιρείας ήταν να δημιουργήσει μια σειρά από οικονομικά γραφεία για τα άτομα που ήρθαν ξαφνικά αντιμέτωπα με την εξ αποστάσεως εργασία από το σπίτι. «Πολλοί άνθρωποι προσπαθούσαν να βρουν έναν ειδικό και άνετο χώρο για να εργαστούν, ενώ έπρεπε να μοιράζονται μικρούς χώρους με άλλα μέλη της οικογένειας», λέει ο διευθυντής της εταιρείας, Gerard McElhinney.

«Η άποψή μας ήταν ότι αυτή η νέα μορφή εργασίας ήρθε για να μείνει, τουλάχιστον για λίγο, και έγινε όλο και πιο ξεκάθαρο ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε κατάλληλα εξοπλισμένοι», λέει. Έτσι, η Vinehall Displays ξεκίνησε να σχεδιάζει και να κατασκευάζει διάφορα προϊόντα, όπως βάσεις φορητών υπολογιστών, απλά γραφεία υπολογιστών ή ακόμα και ανθεκτικά συναρμολογούμενα που θα μπορούσαν να πωληθούν στο διαδίκτυο.

Άμεση επιτυχία

Η κατασκευή εξατομικευμένων προϊόντων θα ήταν σχετικά απλή, καθώς η εταιρεία είχε ήδη ένα CNC router για να κόβει σχέδια σε κόντρα πλακέ και μπορούσε να εκτυπώνει απευθείας στο ξύλο χρησιμοποιώντας το swissQprint Nyala 3. Τα προϊόντα στη συνέχεια προωθήθηκαν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. «Οι βάσεις για φορητούς υπολογιστές που κατασκευάσαμε έγιναν αμέσως δημοφιλείς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», προσθέτει ο κ. McElhinney. «Ένας influencer παρήγγειλε μια τέτοια βάση και του άρεσε τόσο πολύ που το μοιράστηκε στο Twitter. Στη συνέχεια είχαμε 150 παραγγελίες από αυτή τη δημοσίευση.»

Εργασία και άσκηση στο σπίτι

Από τότε η εταιρεία επέκτεινε τη γκάμα των προϊόντων της για εργασία από το σπίτι με την προσθήκη παιδικών γραφείων. Επίσης, πρόσφατα κυκλοφόρησε μια γκάμα προϊόντων για άσκηση στο σπίτι, η οποία περιλαμβάνει πλειομετρικά κουτιά γυμναστικής με πλήρως εξατομικευμένο σχεδιασμό, έναν συναρμολογούμενο πάγκο γυμναστικής για ανύψωση βάρους και εξατομικευμένες ρυθμιζόμενες βάσεις ποδηλάτων. Άλλες καινοτομίες περιλαμβάνουν διαχωριστικά γραφείων σχεδιασμένα να συμπληρώνουν τους υπάρχοντες εσωτερικούς χώρους.

Η κρίση άλλαξε τα πάντα

Το ηλεκτρονικό κατάστημα του Vinehall Displays δημιουργήθηκε από την ανάγκη για αλλαγή και καινοτομία κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία κατάφερε να παραμείνει «όρθια» κατά τη διάρκεια του lockdown και να διατηρήσει το σύνολο των εργαζομένων της. «Τίποτα από αυτά δεν θα ήταν δυνατό αν δεν είχαμε επενδύσει στον απαραίτητο εξοπλισμό για να διασφαλίσουμε το οικονομικό μέλλον της εταιρείας μας», καταλήγει ο κ. McElhinney. Χάρη στον swissQprint Nyala 3, η επιχείρηση εκτοξεύτηκε σε αγορές δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί ένα χρόνο πριν. Αυτό δείχνει ότι με προσεκτικό οικονομικό σχεδιασμό, οι κατασκευαστές μπορούν να κερδίσουν δυναμική και να πετύχουν εντοπίζοντας ευκαιρίες για να διαφοροποιηθούν και να προχωρήσουν σε νέα προϊόντα ή υπηρεσίες, ακόμη και ενόψει οικονομικών δυσχερειών.

Πηγή: fespa.com
Μετάφραση κειμένου: Κωνσταντίνα Τσαντίρη