Ο Dmitry Sarbaev, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Fluxmall DTG στο Βιετνάμ, έθεσε επί τάπητος τους προβληματισμούς που κάθε ειδικός της DTG εκτύπωσης θα πρέπει να έχει, στην FESPA GPE 2019. 
Οι πέντε σκέψεις πριν ξεκινήσετε το DTG:
  • Προϋπολογισμός
  • Ταχύτητα
  • Χώρος
  • Λειτουργικά έξοδα
  • Απόδοση επένδυσης (ROI)

Είστε έτοιμοι να επενδύσετε;
Θέλετε να αγοράσετε τον πρώτο σας εκτυπωτή DTG; Πριν ξοδευτείτε, πρέπει να κάνετε μια λεπτομερή ανάλυση λαμβάνοντας υπόψη το επιχειρηματικό σας μοντέλο. Μην προβείτε σε μια πανάκριβη αγορά από πολύ νωρίς. Ίσως η έξυπνη κίνηση να είναι να αναπτύξετε πρώτα την επιχείρησή σας και να αγοράσετε μια μηχανή σε δεύτερο χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αποφύγετε τα «κρυφά» κόστη και τα προβλήματα συντήρησης και, εν τω μεταξύ, να συνεργαστείτε με έναν εξειδικευμένο εκτυπωτή DTG για να χειριστείτε τις παραγγελίες σας. Αυτό σας αφήνει χρόνο να χτίσετε τα περιθώρια κέρδους σας και να εξοικειωθείτε με πελατολόγιο σας.

Είστε ακόμα έτοιμοι να επενδύσετε;
Το DTG καθοδηγείται από την τάση των καταναλωτών για εξατομίκευση, την τάση της αγοράς για γρήγορη μόδα και την αποστολή των εκτυπώσεων κατά ζήτηση (χωρίς απόθεμα) στις μικρές επιχειρήσεις. Είναι μια ανταγωνιστική αγορά, αλλά μια συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά: ενδύματα κατά παραγγελία, σχεδιαστές μόδας και κατασκευαστές ενδυμάτων, προωθητικά προϊόντα, εκπαιδευτικά ιδρύματα κ.ο.κ.
Πέντε πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη

1. ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Ο προϋπολογισμός δεν είναι το Α και το Ω. Μπορείτε να μην ξοδέψετε τίποτα και, όπως μπορεί να περιμένετε, να μην πετύχετε τίποτα. Αντίθετα, μπορείτε να ξοδέψετε πάρα πολλά χρήματα και να μην είστε κερδοφόροι. Δεν μπορείτε να αφήσετε τον προϋπολογισμό να υπαγορεύει πλήρως τις επιλογές σας, επειδή μπορεί να καταλήξετε να πληρώσετε μικρά ποσά στην αρχή, αλλά πολύ μεγάλα ποσά στο τέλος.

Τα αριθμητικά στοιχεία για τις παγκόσμιες ψηφιακές εγκαταστάσεις DTG δείχνουν ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις σε βασικό επίπεδο (μέχρι € 20.000) είχαν το 70% του μεριδίου αγοράς (εκτυπωτικές μονάδες) και είχαν ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CARG) 7%, ενώ οι μεσαίες βιομηχανίες κατείχαν το 4% του μεριδίου αγοράς, αλλά 22% CAGR - με τις Ασιατικές χώρες του Ειρηνικού να είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή στον πλανήτη. Μπορείτε να ξεκινήσετε με οποιονδήποτε από τους γνωστούς κατασκευαστές εξοπλισμού (OEM) στην περιοχή σας, αλλά να θυμάστε ότι ο προϋπολογισμός πρέπει να είναι δικαιολογημένος για τις ανάγκες σας.

Μία από τις βασικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν είναι, εάν είναι προτιμότερο να αγοράσετε πολλές μηχανές DTG χαμηλού κόστους για να μπορείτε να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις των παραγγελιών σας ή να αγοράσετε μια μηχανή μεγάλου όγκου.

2. ΤΑΧΥΤΗΤΑ

Η ταχύτητα παραγωγής είναι κάτι που είναι απαραίτητο για την αξιολόγηση μιας ισχυρής, βιώσιμης επιχείρησης. Η ταχύτητα παραγωγής είναι επιτακτική - όσο περισσότερο τυπώνετε, τόσο περισσότερο κερδίζετε. Αλλά δεν είναι ο καθοριστικός παράγοντας. Καθοριστικός παράγοντας είναι το επιχειρηματικό σας μοντέλο. Μην υπερεπενδύσετε αν αυτό που πουλάτε είναι εξατομικευμένα πουκάμισα για 100 ευρώ το καθένα, επειδή δεν χρειάζεται να εκτυπώνετε χιλιάδες πουκάμισα την ώρα. Ωστόσο, όταν αρχίζετε να κάνετε ταχύτερες εκτυπώσεις και η παραγωγή σας είναι συνεπής, έχετε περισσότερες παραγγελίες.

Η ταχύτητα είναι εμφανής, η αποδοτικότητα όμως δεν είναι. Αυτή είναι η προετοιμασία κάθε DTG εκτυπωτή: μετρήστε την ταχύτητά σας κάνοντας τις δικές σας δοκιμές με ένα χρονόμετρο, μην εμπιστεύεστε τα στοιχεία στα φυλλάδια. Θυμηθείτε ότι μπορείτε πάντα να ξεκινήσετε με ένα μόνο εκτυπωτή και να προσθέσετε αργότερα.

3. ΧΩΡΟΣ

Ο χώρος είναι αγαθό: σιγουρευτείτε ότι δεν θα ξεμείνετε από χώρο, διοργανώνοντάς τον σωστά. Για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας, εξετάστε το μέγεθος οποιουδήποτε άλλου εξοπλισμού στην παραγωγή DTG, όπως οι μηχανήματα προεπεξεργασίας και θερμαντικές πρέσες για το στέγνωμα του μελανιού. Μην παραμελείτε τη σημασία της σωστής διάταξης υπό το πρίσμα μιας πιθανής ανάπτυξης.

4. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ

Πάρτε μια ιδέα για το ποιο είναι το πραγματικό κόστος των υπόλοιπων στην αγορά και προσπαθήστε να αξιοποιήσετε την εμπειρία τους. Ποια είναι τα έξοδά τους; Πόσο εύκολο είναι να βρείτε ανταλλακτικά; Ο χρόνος εκτός λειτουργίας του μηχανήματος είναι δαπανηρός και χάνει πελάτες, διασφαλίστε ότι η σύμβαση συντήρησης περιλαμβάνει την μηχανική και τεχνική υποστήριξη. Μάθετε αν μπορείτε να λάβετε υποστήριξη από αντιπροσώπους ή άλλους εκτυπωτές - με ένα νέο μηχάνημα, η καμπύλη μάθησης θα είναι απότομη, ωστόσο η τεχνολογία είναι γνώση, και θα την χρειαστείτε. Το 80% των εκτυπωτών DTG στην αγορά εξακολουθούν να είναι εκτυπωτές που έχουν τροποποιηθεί από την Epson, αλλά οι εκτυπωτές στρέφονται προς ειδικά σχεδιασμένα μηχανήματα DTG. Στην αγορά, υπάρχει μια άνοδος μηχανών συνδυάζουν την μεταξοτυπία με το DTG. Αυτή η μετατόπιση φέρνει τα δικά της προβλήματα όσον αφορά την τεχνολογική τεχνογνωσία.

Πολλοί εκτυπωτές DTG επικεντρώνονται στην τιμή του μελανιού. Το κόστος του είναι βασικό, αλλά υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Για παράδειγμα, για να εκτυπώσετε 10 μπλουζάκια την ημέρα, το κόστος του μελανιού σας μπορεί να είναι περίπου 1,50 ευρώ για κάθε μπλουζάκι, αλλά επιβαρύνεται με 6 ή 7 ευρώ. Αυτά τα έξοδα περιλαμβάνουν την προεπεξεργασία, την συντήρηση, τα ανταλλακτικά, την εργασία, το ενοίκιο, τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, τους φόρους, το μάρκετινγκ.

Πρέπει να υπολογίσετε το πραγματικό κόστος, συμπεριλαμβανομένου του κρυμμένου κόστους συντήρησης και ανταλλακτικών. Μετά από πόσες εκτυπώσεις πρέπει να καθαρίσετε τη μηχανή; Πώς εξαρτάται αυτό από τις μεταβλητές του περιβάλλοντος χώρου; Υπολογίστε το μέσο συνολικό κόστος του περιττού μελανιού σε κανονικές, ισχυρές διαδικασίες καθαρισμού και αυτόματου καθαρισμού για να βρείτε το κρυφό κόστος σας.

5. ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ (ROI)

Αξιολογήστε την αποτελεσματικότητα της πιθανής επένδυσής σας εξετάζοντας το συγκεκριμένο επιχειρηματικό σας μοντέλο. Οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν γενικούς υπολογιστές ROI για να προβλέψουν τη μελλοντική επιτυχία σας, αλλά αυτές είναι γενικές, οπότε θα πρέπει να αναλύσετε τις δικές σας συνθήκες - και φιλοδοξίες – για να κάνετε τη σωστή επιλογή.

 

Πηγή: https://www.fespa.com/en/club-fespa/business-advice/5-things-to-consider-before-investing-in-dtg