Στη μετά COVID εποχή, έχουν δημιουργηθεί νέες συνθήκες στους κλάδους των γραφικών τεχνών, των εκτυπώσεων και της συσκευασίας. Η σύγχρονη παραγωγή συσκευασίας αναπτύσσεται διεθνώς, με την Ελλάδα να μην αποτελεί εξαίρεση. Οι τεχνολογικές και άλλες εξελίξεις αφορούν τα επιχειρηματικά μοντέλα, τον ολιστικό σχεδιασμό, τα υλικά, τις εκτυπώσεις και τις περατώσεις, καθώς και τα θέματα της κυκλικής οικονομίας και την συσκευασία στην ψηφιακή εποχή. Ειδικότερα, οι εκτυπώσεις Συσκευασίας παρουσιάζουν ιδιαίτερα δυναμική εξέλιξη, διευρύνονται αναπτύσσονται και επεκτείνονται σε όλα τα επίπεδα.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης της 17ης Διεθνούς έκθεσης ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ 2022 (30 Σεπτεμβρίου έως και 3 Οκτωβρίου, Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo, www.syskevasia-expo.gr), οι επαγγελματικοί και επιστημονικοί φορείς των συναφών κλάδων διοργανώνουν επιστημονική ημερίδα για τις εξελίξεις και την καινοτομία στις Εκτυπώσεις Συσκευασίας. Η ημερίδα διοργανώνεται το Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2022 και ώρες 14:00-17:30, στην Αίθουσα 2.

Στο περιεχόμενο της ημερίδας περιλαμβάνονται παρουσιάσεις και εισηγήσεις από επιστήμονες, μέλη ερευνητικών ομάδων και εκπροσώπους των κλάδων των γραφικών τεχνών και της συσκευασίας.

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Οι φορείς διοργάνωσης της ημερίδας είναι: HELGRAMED, ΕΛΣΕΤ, ΣΥΒΙΠΥΣ, FESPA HELLAS, GRAPHMEDLAB.

Πληροφορίες και Δηλώσεις συμμετοχής: helgramed@gmail.com
στο περίπτερο της HELGRAMED στην έκθεση ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ, Aίθουσα 2, Περίπτερο Α41 και
στο περίπτερο της FESPA HELLAS στην έκθεση ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ, Αίθουσα 2, Περίπτερο Ε36