Η FESPA έχει ήδη ανακοινώσει την καμπάνια της για την FESPA Global Print Expo 2020 και τις εκθέσεις που θα διεξαχθούν παράλληλα, την European Sign Expo 2020 και την Sportswear Pro 2020, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν 24 - 27 Μαρτίου 2020 στο IFEMA - Feria de Madrid της Ισπανίας.

Το φετινό σλόγκαν «Εκεί όπου τα Χρώματα Ζωντανεύουν» προβάλλει τη ζωντανή, δημιουργική γκάμα εφαρμογών, διαδικασιών και υλικών που μπορούν να βρεθούν στην έκθεση και τονίζει το ρόλο της FESPA Global Print Expo ως ετήσιου κόμβου καινοτομίας και ιδεών για τις εκτυπώσεις μεγάλου μεγέθους και τους τομείς της βιομηχανικής εκτύπωσης και της εκτύπωσης σε ύφασμα.

Το «Εκεί όπου τα Χρώματα Ζωντανεύουν» είναι ένα ισχυρό θέμα που εκφράζει τις απεριόριστες ευκαιρίες στο χώρο του κλάδου μας, λέει ο Neil Felton, Διευθύνων Σύμβουλος της FESPA. «Το 'Χρώμα' έχει πολλαπλές ερμηνείες - αναφέρεται στα μέσα, τα μελάνια, το φινίρισμα, τη διαχείριση χρώματος, καθώς και τα ζωηρά τελικά προϊόντα που δημιουργούνται χρησιμοποιώντας την εκτύπωση. Είμαι βέβαιος ότι θα έχει απήχηση σε όλο το φάσμα των επισκεπτών και των εκθετών μας, είτε επικεντρώνεται σε γραφικά, επιγραφή, διακόσμηση ή ύφασμα.»

Το 2020 σηματοδοτεί την επιστροφή της FESPA Global Print Expo στη Μαδρίτη, όπου η έκθεση πραγματοποιήθηκε για τελευταία φορά το 2002. Η έκθεση θα καλύπτει πέντε αίθουσες του Feria de Madrid, αναμένεται να φιλοξενήσει 600 εκθέτες και θα αποτελέσει μια διεθνή πλατφόρμα για τις τελευταίες καινοτομίες στην μεταξοτυπία, την ψηφιακή εκτύπωση και την εκτύπωση υφάσματος.

Τα δημοφιλή εκπαιδευτικά χαρακτηριστικά της έκθεσης είναι όλα έτοιμα να επιστρέψουν, όπως το Printeriors για διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, το Print Make Wear για εκτύπωση ενδυμάτων, το World Wrap Masters για ντύσιμο οχημάτων καθώς και τα Trend Theatre και Colour L*A*B* που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στη FESPA Global Print Expo 2019 στο Μόναχο.

Όπως κάθε χρόνο θα διεξαχθεί παράλληλα η European Sign Expo 2020, η μεγαλύτερη έκθεση της Ευρώπης για μη τυπωμένη σήμανση και οπτική επικοινωνία. Η έκθεση θα προσφέρει στους ιδιοκτήτες εμπορικών σημάτων και επαγγελματίες οπτικών επικοινωνιών τη δυνατότητα να εξερευνήσουν αναξιοποίητες ευκαιρίες πέρα ​​από την εκτύπωση, όπως χαρακτική, επιγραφή με LED και νέον, καθώς και ψηφιακή επιγραφή.

Το ντεμπούτο της μαζί με την FESPA Global Print Expo 2020 θα κάνει η Sportswear Pro 2020, μια ολοκαίνουργια έκθεση που αξιοποιεί τις ρίζες της FESPA στην εκτύπωση υφάσματος. Αφιερωμένη αποκλειστικά στην κατασκευή αθλητικών ενδυμάτων, η Sportswear Pro θα επικεντρωθεί στις τελευταίες τεχνολογίες παραγωγής κατά παραγγελία και εξατομικευμένων αθλητικών ειδών, φέρνοντας σε επαφή προμηθευτές, κατασκευαστές και σχεδιαστές.

Ο Neil καταλήγει στο συμπέρασμα: «Η ετήσια FESPA Global Print Expo συνεχίζει να είναι ο κεντρικός προορισμός για τους επαγγελματίες ειδικών εκτυπώσεων και επιγραφής που αναζητούν τα εργαλεία και την έμπνευση για να ενισχύσουν την παραγωγή τους και να αναπτύξουν την επιχείρησή τους. Τους ερχόμενους μήνες, ανυπομονούμε να δούμε τι σχεδιάζουν να παρουσιάσουν οι εκθέτες μας. Είναι πάντα αναζωογονητικό να βλέπουμε τις πλούσιες και πολύχρωμες δυνατότητες που ανοίγουν στην παγκόσμια εκτυπωτική κοινότητα».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την FESPA Global Print Expo 2020, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.fespaglobalprintexpo.com και χρησιμοποιήστε τον κωδικό FESM201 για δωρεάν εγγραφή.