Η FESPA Global Print Expo δεν θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη τον Οκτώβριο του 2020, λόγω των συνεχιζόμενων κινδύνων για τη δημόσια υγεία και των επιχειρηματικών διαταραχών που έχουν προκληθεί λόγω της παγκόσμιας πανδημίας COVID-19.

Η FESPA θα διοργανώσει την επόμενη διεθνή εκδήλωση της στο Εκθεσιακό Κέντρο RAI στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, από τις 9 έως τις 12 Μαρτίου 2021, και θα περιλαμβάνει τις FESPA Global Print Expo, European Sign Expo και Sportswear Pro.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της FESPA Neil Felton εξηγεί: "Τον Μάρτιο του 2020 πήραμε την απόφαση να αναβάλλουμε την FESPA Global Print Expo για έξι μήνες ενόψει της εξελισσόμενης πανδημίας και των συνεπειών της για τους εκθέτες και τους επισκέπτες μας. Έκτοτε, η εξάπλωση του COVID-19 ήταν δυναμική και απρόβλεπτη. Ενώ πολλές περιοχές τώρα ανακάμπτουν σταδιακά από το lockdown, αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα μπορέσουμε να εκπληρώσουμε με τις προσδοκίες των εκθετών και των επισκεπτών μιας, αν επιμείνουμε στην απόφαση μας να κάνουμε την έκθεση τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους."

Συνεχίζει: "Ο Μάρτιος του 2021 είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση, δίνοντας στους εκθέτες και τους επισκέπτες μας χρόνο να ανακάμψουν αλλά και σε εμάς τους ίδιους χρόνο να προετοιμαστούμε πλήρως για τυχόν νέες επιχειρησιακές απαιτήσεις. Τα σχόλια της αγοράς δείχνουν ότι, έχοντας αντιμετωπίσει τις σημαντικές εμπορικές προκλήσεις του 2020, η κοινότητά μας θα καλωσορίσει την FESPA Global Print Expo τον Μάρτιο του 2021 ως ένα σημαντικό γεγονός για την ανάκαμψη των επιχειρήσεων και την πρόοδο στις αρχές του επόμενου έτους."

Το Άμστερνταμ είναι αποδεδειγμένα ένας πολύ δημοφιλής προορισμός για τις εκδηλώσεις της FESPA, έχοντας φιλοξενήσει ξανά επιτυχημένες εκθέσεις το 2006, το 2009 και το 2016. Η προσβασιμότητα μέσω οδικών και σιδηροδρομικών γραμμών από πολλές περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης θα αποτελέσει πλεονέκτημα για πολλούς επισκέπτες.

Η έκθεση FESPA Global Print Expo τον Μάρτιο 2021 στο Άμστερνταμ, θα αντικαταστήσει την αρχικά προγραμματισμένη εκδήλωση για το 2021 στο Μόναχο της Γερμανίας. Η FESPA θα επιστρέψει ξανά στο Μόναχο το 2022.