γράφει ο Rob Fletcher

Με τα επίπεδα ενθουσιασμού υψηλά ενόψει της FESPA Global Print Expo 2022 τον επόμενο μήνα, ο Rob Fletcher συναντά τους τέσσερις κύριους χορηγούς της φετινής έκθεσης.

Αν και είναι μάλλον εύλογο το ότι οι περισσότερες εταιρείες εκτύπωσης βλέπουν την FESPA Global Print Expo ως ένα σημαντικό σημείο στο ετήσιο πρόγραμμά τους, η προσμονή για τη φετινή εκδήλωση φαίνεται πιο έντονη από ποτέ, καθώς επαγγελματίες του κλάδου από όλο τον κόσμο ανυπομονούν να συναντηθούν ξανά σε ένα περιβάλλον χωρίς περιορισμούς.

340 εκθέτες πρόκειται να βρίσκονται στο Messe Berlin από τις 31 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου, ανάμεσά τους μερικά από τα κορυφαία ονόματα του παγκόσμιου εκτυπωτικού κλάδου.

Τέσσερις εκθέτες είναι οι κύριοι χορηγοί της έκθεσης φέτος. Ο λόγος για τις HP, Mimaki, Durst και Brother.


Ο Daniel Martinez, γενικός διευθυντής για το μεγάλο σχήμα της HP, είπε ότι η FESPA Global Print Expo είναι ένα σημαντικό γεγονός για το τμήμα εκτυπώσεων μεγάλου σχήματος της HP

Πρώτον, ο Daniel Martinez, γενικός διευθυντής για το μεγάλο σχήμα της HP, είπε ότι η HP  βλέπει την FESPA Global Print Expo ως ένα σημαντικό γεγονός για τις εκτυπώσεις μεγάλου σχήματος, καθώς παρέχει μια μοναδική ευκαιρία για νέες γνωριμίες και συναντήσεις με ανθρώπους του κλάδου.

«Η έκθεση προσελκύει πελάτες, παρόχους υπηρεσιών εκτύπωσης και εμπόρους, καθώς και αντιπροσώπους και υπεύθυνους λήψης εταιρικών αποφάσεων», είπε ο Martinez. «Δίνεται σε αυτό το ευρύ κοινό η ευκαιρία να δει και να γνωρίσει τους εκτυπωτές μεγάλου σχήματος της HP σε λειτουργία και να συναντήσει τους ειδικούς μας».

«Με τους περισσότερους ανθρώπους του κλάδου να βιώνουν μια διετή παύση από τις ζωντανές εκδηλώσεις, θεωρήσαμε ότι είναι σημαντικό να ξανασυναντηθούμε προσωπικά με πελάτες και συνεργάτες. Η χορηγία στη FESPA παρέχει μια μοναδική ευκαιρία σε ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων να δουν από κοντά τα πιο πρόσφατα προϊόντα της HP, καθώς και να ακούσουν από τους ειδικούς μας για τις τάσεις που διαμορφώνουν τον κλάδο».

Τι θα παρουσιάσει η HP στην έκθεση; Το θέμα του περιπτέρου της HP θα είναι «Print for the Future» (Εκτυπώνοντας για το Μέλλον), με έμφαση στις βιώσιμες μεθόδους και εφαρμογές εκτύπωσης. Ως εκ τούτου, η HP θα παρουσιάσει τους εκτυπωτές HP Latex 800W και Latex R2000, καθώς και το DesignJet Z9+ Pro.

«Οι επισκέπτες θα δουν από κοντά τον εκτυπωτή Latex 800W, με το ασυναγώνιστο λευκό και τα ζωηρά χρώματα, που παράγει εκτυπώσεις υψηλής ποιότητας, την εξαιρετική ποιότητα και την τεράστια γκάμα διαθέσιμων χρωμάτων του εκτυπωτή Latex R2000, καθώς και νέες εφαρμογές όπως παραγωγές ειδικής συσκευασίας σε μικρά τιράζ», είπε ο Martinez. «Επιπλέον, οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν πώς το DesignJet Z9+ Pro παρέχει την υψηλότερη ποιότητα εκτύπωσης φωτογραφιών σε κορυφαίες ταχύτητες παραγωγής».

Η Durst θα παρουσιάσει επίσημα τη νέα της συνεργασία με τη Vanguard

Η Brother θα είναι επίσης ένας από τους χορηγούς της φετινής εκδήλωσης, με τον υπεύθυνο μάρκετινγκ Folker Stachetzki, να λέει ότι η FESPA Global Print Expo είναι και ήταν πάντα η πιο σημαντική εμπορική έκθεση για την επιχείρηση.

«Είμαστε εκθέτες στη FESPA από τις απαρχές της και καθώς η FESPA αναπτύσσεται με την πάροδο των χρόνων, αναπτυσσόμαστε και εμείς», είπε ο Stachetzki. «Γι’ αυτό είναι σημαντικό για εμάς να διατηρήσουμε ζωντανή αυτή την κοινή σύνδεση και πορεία».

«Η FESPA είναι μια εκδήλωση όπου συγκεντρώνονται ειδικοί από πολλούς διαφορετικούς τομείς. Εκτός από το γεγονός ότι υπάρχουν πάντα πολλές καινοτομίες που παρουσιάζονται στη FESPA, η ανταλλαγή απόψεων με τους ειδικούς του κλάδου αλλά και τους ανταγωνιστές μας είναι ιδιαίτερα σημαντική».

Όσον αφορά το τι μπορούν να περιμένουν να δουν οι επισκέπτες στο περίπτερο της Brother, ο Stachetzki είπε ότι θα υπάρχουν ζωντανές επιδείξεις όλων των εκτυπωτικών λύσεων που έχουν αναπτυχθεί πρόσφατα. Μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστεί ο νέος εκτυπωτής GTX600, καθώς και διάφορα άλλα μοντέλα από τη σειρά GTX.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν επίσης την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για την πιο πρόσφατη λύση λογισμικού της Brother, η οποία μπορεί να καλύψει όλες τις πτυχές της παραγωγής, από την επιλογή και την εξατομίκευση σχεδίων εκτύπωσης, έως την παραγωγή και την αποστολή των προϊόντων.

Ο τρίτος μεγάλος χορηγός της φετινής έκθεσης είναι η Durst, μια εταιρεία που επίσης υποστηρίζει την FESPA Global Print Expo εδώ και χρόνια. Ο αντιπρόεδρος πωλήσεων της Durst, Christian Harder, είπε: «Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η FESPA 2022 συναντά ένα αποδυναμωμένο σενάριο Covid, και επιτέλους μπορούμε να μιλήσουμε ξανά για τις επιχειρήσεις. Με την τρέχουσα οικονομική κατάσταση και τις διαφορετικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε με την αλυσίδα εφοδιασμού και το αυξανόμενο ενεργειακό κόστος, η βιωσιμότητα γίνεται βασικός παράγοντας επιτυχίας.»

«Πρέπει όλοι να ξεκινήσουμε να σκεφτόμαστε λύσεις για έναν βιώσιμο κόσμο. Από αυτή την άποψη, η εκτύπωση μπορεί να είναι ένα ουσιαστικό μέρος αυτής της εξέλιξης και η FESPA αποτελεί μια σταθερά στον εκτυπωτικό κόσμο. Η εμπειρία της εκτύπωσης «σε κίνηση» σημαίνει νέα, βιώσιμα επιχειρηματικά μοντέλα για τους πελάτες μας και εμάς τους ίδιους».

Η Durst κυκλοφόρησε πρόσφατα το «P5 Production Excellence», μια διαδικτυακή καμπάνια γύρω από το τρέχον και το μελλοντικό χαρτοφυλάκιό της P5, που αποτελείται από τα συστήματα εκτύπωσης σε συνδυασμό με λύσεις λογισμικού και μελάνια Durst.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Harder, η Durst στοχεύει να επιδιώξει μια ολιστική λύση για να κάνει τον κύκλο παραγωγής όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό.

«Στη FESPA, θα παρουσιάσουμε την πλατφόρμα P5 που ταιριάζει σε κάθε περιβάλλον εκτύπωσης με υψηλή ευελιξία και προσαρμοστικότητα και επιτρέπει την αξιοποίηση της παραγωγής το έπακρο», είπε ο Harder.

«Θα παρουσιάσουμε επίσης, για πρώτη φορά στη FESPA, την πλατφόρμα Durst Label & Flexible Packaging RSC ως πιθανή επέκταση για πελάτες εκτυπώσεων μεγάλου σχήματος. Επιπλέον, στο περίπτερο μας θα βρίσκεται η Vanguard, και θα ανακοινώσουμε επίσημα την συνεργασία μας στην Ευρώπη».

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν τη νέα σειρά εκτυπωτών inkjet με μελάνια eco-solvent 330 της Mimaki, συμπεριλαμβανομένου του μοντέλου TS330

Ο τελευταίος μεγάλος χορηγός για φέτος είναι η Mimaki. Ο Ivan Lesmana, ανώτερο στέλεχος επικοινωνίας EMEA για τη Mimaki, δήλωσε ότι η κατασκευάστρια εταιρεία θεωρεί τη FESPA ως την κορυφαία έκθεση για την ψηφιακή εκτύπωση.

«Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για εμάς να παρουσιάσουμε τα τελευταία μας προϊόντα, να συζητήσουμε για τις υπηρεσίες μας, να γνωρίζουμε νέους πελάτες και να συναντηθούμε ξανά με υπάρχοντες πελάτες και ανθρώπους από τον κλάδο», είπε Lesmana.

«Η FESPA παραμένει στο επίκεντρο της εκτυπωτικής βιομηχανίας στην EMEA και η Mimaki είναι μαζί της σε αυτό το ταξίδι εδώ και πολλά χρόνια, γιατί αναγνωρίζει πώς αυτή η εκδήλωση βοηθά τον κλάδο της εκτύπωσης να αναπτυχθεί και να ακμάσει. Από το ξεκίνημά της, η FESPA δεν φοβήθηκε να αλλάξει και να προσαρμοστεί στις ανάγκες της κάθε εποχής και να επεκταθεί σε νέους κλάδους σύμφωνα με τις διάφορες αγορές εκτύπωσης, όπως ακριβώς και η ανάπτυξη της ίδιας της Mimaki. Είμαστε πρόθυμοι να συνεχίσουμε τη συμμετοχή και την υποστήριξή μας για άλλη μια χρονιά, γι' αυτό και γίναμε χρυσός χορηγός στη φετινή διοργάνωση.»

Όσον αφορά στο τι θα παρουσιάσει η Mimaki, οι επισκέπτες θα δουν τη νέα σειρά 330, μια σειρά εκτυπωτών inkjet με μελάνια eco-solvent, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων JV330, CJV330 και TS330, η οποία εστιάζει στην υψηλή ποιότητα εικόνας και την μεγάλη παραγωγικότητα.

Επίσης θα εκτεθεί η πρόσφατα λανσαρισμένη σειρά κοπτικών πλότερ CG-AR, διαθέσιμη σε τρία διαφορετικά μεγέθη CG-60AR, CG-100AR και CG-130AR. Οι παρευρισκόμενοι θα δουν επίσης τον νέο επίπεδο εκτυπωτή inkjet UV LED μεγάλου σχήματος JFX600-2513, καθώς και τους νέους εκτυπωτές inkjet UV LED UJF-6042MkII e και UJF-7151 plusII.

«Στη FESPA πάντα δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό, επομένως θέλουμε να προσκαλέσουμε όλους τους επισκέπτες να περάσουν από το περίπτερο μας», είπε o Lesmana. «Όχι μόνο θα ενημερωθούν για τις τελευταίες μας τεχνολογίες εκτύπωσης, αλλά θα δουν πολλές δημιουργικές εφαρμογές και θα μπορούν να συμμετέχουν σε διασκεδαστικές δραστηριότητες».

«Η FESPA είναι εξαιρετική ευκαιρία για την παρουσίαση των εξελίξεων της αγοράς σε ολόκληρο τον εκτυπωτικό κλάδο, αλλά και, αναμφίβολα, μια απίστευτη ευκαιρία για δικτύωση, με μια πληθώρα επαγγελματιών του κλάδου υψηλού κύρους».

Επισκεφτείτε τις Brother, HP, Mimaki και Durst στη FESPA Global Print Expo 2022, την κορυφαία έκθεση για την εκτύπωση και την επιγραφή της Ευρώπης, που αναμένεται να επανενώσει βασικούς επαγγελματίες του κλάδου, δίνοντας πολύτιμες ευκαιρίες δικτύωσης, υποστηρίζοντας τις συναντήσεις και συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο και παρέχοντας την ευκαιρία να δείτε τις τελευταίες καινοτομίες και τάσεις στην ειδική εκτύπωση. Εγγραφείτε τώρα με τον κωδικό  FESG201 για να λάβετε έκπτωση 30 ευρώ. Τα μέλη της FESPA Hellas έχουν δωρεάν είσοδο.

Πηγή: https://www.fespa.com/en/news-media/features/hp-brother-mimaki-and-durst-sponsor-fespa-global-print-expo-2022