Γράφει ο Rob Fletcher

Ο Rob Fletcher επιλέγει μερικές από τις καλύτερες εκτυπώσεις για εφαρμογές διακόσμησης εσωτερικού χώρου από το 2021.

Η εκτύπωση για εφαρμογές διακόσμησης εσωτερικού χώρου παραμένει μια από τις βασικές αναπτυσσόμενες αγορές της εκτυπωτικής βιομηχανίας, με κάθε είδους έξυπνες και δημιουργικές εφαρμογές που δημιουργούνται για χρήση σε μια σειρά από διαφορετικούς χώρους και περιβάλλοντα.

Είτε πρόκειται για ένα εντυπωσιακό σύνολο γραφικών δαπέδου σε ένα εμπορικό κέντρο είτε για γιγάντια γραφικά βιτρίνας που υψώνονται πάνω από τους περαστικούς στους δρόμους, υπάρχει άφθονη καινοτομία σε αυτόν τον τομέα.

Παρακάτω παρουσιάζονται οι 20 κορυφαίες εφαρμογές εκτύπωσης εσωτερικού χώρου για το 2021.

Αυτοκόλλητα με υπερήρωες

Πηγή εικόνας: Kismet Decals

Σχεδιαστής: Kismet Decals

Περιγραφή: Η Kismet Decals παρήγαγε ένα νέο προϊόν αυτοκόλλητων με εικόνες από τις δημοφιλείς ταινίες υπερηρώων Batman, Superman και «Space Jam: A New Legacy». Τα αυτοκόλλητα τοίχου ήταν διαθέσιμα σε τρία μεγέθη, με το μεγαλύτερο να ξεπερνά το 1,η μέτρο για ορισμένα σχέδια.

Φτιάχνοντας μουσική

Πηγή εικόνας: Eventureworks

Σχεδιαστής: Eventureworks

Περιγραφή: Η Eventureworks χρησιμοποίησε πλεκτό πολυεστερικό ύφασμα Vista Display ST-117 της Soyang Europe για να δημιουργήσει ένα τυπωμένο σκηνικό για το σκωτσέζικο ροκ συγκρότημα Skerryvore. Τυπώθηκε σε εκτυπωτή dye sublimation Roland Texart XT 640, το σκηνικό ταξίδεψε με το συγκρότημα σε συναυλίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Δανία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και τις ΗΠΑ.


Στο σωστό δρόμο

Πηγή εικόνας: Avanti West Coast

Σχεδιαστής: Avanti West Coast

Περιγραφή: Η εταιρεία τρένων Avanti West Coast συνεργάστηκε με τον καλλιτέχνη Jess Riley για την δημιουργία αυτής της πολύχρωμης εγκατάστασης στο σταθμό Wigan North Western.

Δείξτε τι μπορείτε να κάνετε

Πηγή εικόνας: Antalis

Σχεδιαστής: John Young Group

Περιγραφή: Η εταιρεία επιγραφών John Young Group χρησιμοποίησε το Coala WallDesign NW από την Antalis για να αναδιαμορφώσει πλήρως το εσωτερικό των χώρων της, μετατρέποντάς το σε εκθεσιακό χώρο όπου οι πελάτες μπορούν να δουν από κοντά τις υπηρεσίες της. Η εταιρεία χρησιμοποίησε ένα Roland SG2-540 για να εκτυπώσει γραφικά που μοιάζουν με το εσωτερικό ενός κάστρου, καθώς και εκτυπώσεις για ένα δωμάτιο με θέμα το ουίσκι και ένα δωμάτιο με θέμα το μπιλιάρδο.

Αναδείξτε το νικητή

Πηγή εικόνας: Links Signs

Σχεδιαστής: Links Signs

Περιγραφή: Η εταιρεία Links Signs με έδρα το Hastings χρησιμοποίησαν το Drytac Polar Grip για να δημιουργήσουν μια σειρά γραφικών που τοποθετήθηκαν σε πέντε σταθμούς του υπόγειου σιδηρόδρομου του Λονδίνου για να γιορτάσουν το τουρνουά ποδοσφαίρου εθνικών ομάδων του Euro 2020, μέρος του οποίου πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία. Τα γραφικά περιελάμβαναν ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και ένα σχέδιο που ενσωμάτωσε τα υπάρχοντα καθίσματα του σταθμού για να δώσει το οπτικό αποτέλεσμα ότι οι οπαδοί κάθονταν σε σκάλες σταδίου.

Μπροστά από το κουτί

Η εικόνα είναι ευγενική προσφορά του Signbox

Σχεδιαστής: Signbox

Περιγραφή: Ο πάροχος λύσεων επιραφών Signbox κέρδισε μια σειρά από βραβεία για τη δουλειά του με την Pernod Ricard UK. Το έργο περιελάμβανε μια σειρά από τρισδιάστατα γράμματα και σήμανση μαζί με εντυπωσιακά σκηνικά ταπετσαρίας, τα οποία είχαν εκτυπωθεί σε HP Latex.

Και το Όσκαρ πάει…

Πηγή εικόνας: Shutterstock

Σχεδιαστής: Διάφοροι

Περιγραφή: Η Shutterstock κυκλοφόρησε το ένατο Oscar Pop!, ετήσια σειρά αφισών για τον εορτασμό των υποψηφιοτήτων Καλύτερης Ταινίας στα 93α Όσκαρ. Οι προβεβλημένες ταινίες περιελάμβαναν τις The Father, Judas and the Black Messiah και Promising Young Women.

Ζώντας οικολογικά στο Γουέμπλεϊ

Πηγή εικόνας: MacroArt

Σχεδιαστής: MacroArt

Περιγραφή: Η MacroArt εγκατέστησε περισσότερα από 3.000 τετραγωνικά μέτρα γραφικών και σήμανσης στο EFL Papa John's Trophy Finals 'Wembley Weekender' που πραγματοποιήθηκε στο Wembley Stadium τον Μάρτιο του 2021. Η εταιρεία χρησιμοποίησε το Kavalan, ένα υλικό χωρίς PVC από προμηθευτή CMYUK, διασφαλίζοντας ότι το έργο ήταν όσο το δυνατόν πιο οικολογικό.

Αποδυτήρια με τον Llewelyn-Bowen

Πηγή εικόνας: wallpaperdirect

Σχεδιαστής: Laurence Llewelyn-Bowen / wallpaperdirect

Περιγραφή: Ο Laurence Llewelyn-Bowen, γνωστός διακοσμητής εσωτερικών χώρων και τηλεοπτική προσωπικότητα του Ηνωμένου Βασιλείου, λάνσαρε μια νέα σειρά τυπωμένων ταπετσαριών. Στη συλλογή περιλαμβάνονται σχέδια όπως τα «Club Tropicana», «Copacobana» και «Fantoosh» (φωτογραφία).

Get back

Artist Tom Foolery's Meet the Gear poster commemorates the Beatles' first album, Meet the Beatles.

Πηγή εικόνας: Genius Music Books

Σχεδιαστής: Tom Foolery

Περιγραφή: Ο ποπ καλλιτέχνης Tom Foolery, σε συνεργασία με την Genius Music Books, κυκλοφόρησαν μια ειδική σειρά αφισών και ρούχων για να τιμήσουν την παγκόσμια κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ «Get Back» του Peter Jackson για τους Beatles. Κάθε αφίσα απεικόνιζε μια διάσημη συναυλία από το πολυαγαπημένο συγκρότημα.

Για τα παιδιά

Πηγή εικόνας: Crate & Kids / Domino

Σχεδιαστής: Crate & Kids / Domino

Περιγραφή: Η Crate & Kids συνεργάζεται με την αυθεντία στον σχεδιασμό σπιτιού Domino για την παραγωγή μιας νέας σειράς προϊόντων που επικεντρώνεται στην διακόσμηση των παιδικών δωματίων. Μέρος στη σειρά καταλαμβάνουν τυπωμένα κλινοσκεπάσματα, καλύμματα μαξιλαριών και έργα τέχνης τοίχου, μερικά από τα οποία βλέπετε στην παραπάνω εικόνα.

Μόνο επιδόρπια

Πηγή εικόνας: MacroArt

Σχεδιαστής: MacroArt / Nest Studios

Περιγραφή: Η MacroArt διαθέτει και πάλι ένα νδιαφέρον έργο που σχεδίασε σε συνεργασία με την εταιρεία Nest Studios για να δημιουργήσει έναν μοναδικό εσωτερικό χώρο για τα πολυτελή επιδόρπια Creams Café. Το έργο περιελάμβανε γραφικά παραθύρων και δαπέδου, lightboxes, υφάσματα, φωτισμό νέον, σήμανση dibond και γκράφιτι.

Γιορτάζοντας την γραφιστική

Πηγή εικόνας: Herman Miller

Σχεδιαστής: Herman Miller / Διάφοροι

Περιγραφή: Η Amy Auscherman, διευθύντρια αρχείων και κληρονομιάς της επωνυμίας της Herman Miller, επανέφερε στην επιφάνεια μια σειρά από τα πιο διάσημα σχέδια της μάρκας μέσω μιας σειράς τυπωμένων αφισών. Τα 15 σχέδια δημιουργήθηκαν μεταξύ 1949 και 1979.

Προστατέψτε και διακοσμήστε

Πηγή εικόνας: WCD

Σχεδιαστής: WCD

Περιγραφή: Η εταιρεία WCD με έδρα το Κάλγκαρι, χρησιμοποίησε φιλμ Drytac Protac AMP με αντιμικροβιακή προστασία Microban για να βοηθήσει στην πρόληψη της εξάπλωσης της Covid-19 μεταξύ των εργαζομένων στην αποθήκη ενός τοπικού διανομέα, ενώ παράλληλα ανανέωσε την διακόσμηση του εσωτερικού χώρου του κτιρίου. Το φιλμ τυπώθηκε και εφαρμόστηκε για να διακοσμήσει το χώρο του καφέ και της κουζίνας, ενώ οι αντιμικροβιακές ιδιότητές του βοήθησαν στη μείωση της πιθανότητας ανάπτυξης μούχλας και βακτηριακής μόλυνσης στις επιφάνειες.

Έργο τέχνης

Πηγή εικόνας: Landor UK

Σχεδιαστής: Loreal Prystaj

Περιγραφή: Ο Αμερικανός καλλιτέχνης Loreal Prystaj χρησιμοποίησε αυτοκόλλητο ύφασμα Phototex για να δημιουργήσει μια εικαστική εγκατάσταση για την έκθεση «Aound the Table» στην γκαλερί Τεχνών No.20 στο Islington του Λονδίνου. Το «Nude Pepper» εμφανίστηκε ως ένας καθηλωτικός χώρος κουζίνας που προσκαλούσε τους θεατές να «καταναλώσουν και να καταναλωθούν» από τα αξιοθέατα, τις μυρωδιές και τους ήχους του.

Καυτερό και πικάντικο!

Πηγή εικόνας: Lamin-8 Services

Σχεδιαστής: Lamin-8 Services

Περιγραφή: Η καναδική εταιρεία Lamin-8 Services με έδρα το Τορόντο χρησιμοποίησε το πολυμερικό φιλμ PVC ReTac Smooth 75 της Drytac για να δημιουργήσει αυτά τα πολύχρωμα γραφικά τοίχου για το μεξικάνικο εστιατόριο Jimmy Guaco's. Τα εντυπωσιακά γραφικά εκτυπώθηκαν σε Epson S80670.

Η Leading Edge σκοράρει με την Μπράντφορντ Σίτι

Πηγή εικόνας: CMYUK

Σχεδιαστής: Leading Edge Signage and Graphics

Περιγραφή: Οι Leading Edge Signage and Graphics και CMYUK συνεργάστηκαν με την Bradford City, ποδοσφαιρικός σύλλογος του League Two της Αγγλίας, για να ανακατασκευάσουν το εσωτερικό του σταδίου Utilita Energy. Η Leading Edge χρησιμοποίησε το Gecko Greyback χωρίς PVC Kavalan της CMYUK για την παραγωγή εννέα τοιχογραφιών που τιμούν πρώην παίκτες και διάσημες στιγμές στην ιστορία του συλλόγου.

Ψωνίζοντας οικολογικά

Πηγή εικόνας: Sarah Barnard

Σχεδιαστής: Sarah Barnard

Περιγραφή: Η σχεδιάστρια Sarah Barnard με έδρα το Λος Άντζελες, ξεκίνησε πέρυσι το Kale Tree Shop, ένα φιλικό προς τον πλανήτη διαδικτυακό κατάστημα για «πράσινα» προϊόντα διακόσμησης εσωτερικών χώρων.

Όσοι επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για τις ευκαιρίες στην αγορά εκτυπώσεων εσωτερικών χώρων μπορούν να επισκεφθούν την ειδική ενότητα Printeriors στην FESPA Global Print Expo 2022.

Μια γιορτή για την διακόσμηση εσωτερικών χώρων, τα φετινά Printeriors θα αντλήσον έμπνευση από την χλωρίδα και την πανίδα με έργα τέχνης σχεδιασμένα από τον Jaspar Goodall με επιμέλεια της ειδικού Textile της FESPA, Debbie McKeegan.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Printeriors και την FESPA Global Print Expo 2022, κάντε κλικ εδώ.

Ανακαλύψτε τις πιο πρόσφατες καινοτομίες και τάσεις στην εκτύπωση για διακόσμηση εσωτερικών χώρων στην FESPA Global Print Expo 2022, την κορυφαία έκθεση εκτύπωσης και επιγραφής στην Ευρώπης που στοχεύει να επανενώσει τους βασικούς επαγγελματίες του κλάδου, επιτρέποντας πολύτιμες ευκαιρίες δικτύωσης και δημιουργίας επιχειρηματικών σχέσεων, υποστηρίζοντας τις συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο και παρέχοντας στους επισκέπτες της την ευκαιρία να δουν τις τελευταίες καινοτομίες και τάσεις στις ειδικές εκτυπώσεις. Εγγραφείτε τώρα χρησιμοποιώντας τον κωδικό  FESG201 και λάβετε έκπτωση 30 ευρώ.

Πηγή: https://www.fespa.com/en/news-media/features/top-20-interior-print-applications-of-2021