Ο Rob Fletcher μοιράζεται μερικές από τις πιο δημιουργικές εκτυπωτικές εφαρμογές εξωτερικών χώρων από το 2020.

Ενώ το 2020 ήταν μια χρονιά που μας ζητήθηκε να μείνουμε στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο, εκτυπωτές από όλο τον κόσμο συνέχισαν να παράγουν εντυπωσιακές και αξέχαστες εφαρμογές εξωτερικών χώρων.

Από γιγάντιες πινακίδες και αφίσες, έως επενδύσεις κτηρίων, σημαίες και λάβαρα, υπήρξαν πολλά που μας ενθουσίασαν τους τελευταίους 12 μήνες.

Εδώ, το FESPA.com ρίχνει μια ματιά στις καλύτερες εφαρμογές του προηγούμενου έτους.

 Τιμώντας τους εργαζόμενους

Image credit: Canon

Σχεδιαστής: FYI / In Good Company
Η σχεδιαστική και εκτυπωτική εταιρεία FYI συνεργάστηκε με το καλλιτεχνικό κίνημα In Good Company και έναν αριθμό καλλιτεχνών για τη δημιουργία αυτής της πολύχρωμης καμπάνιας, αποδίδοντας φόρο τιμής στο ρόλο που διαδραμάτισαν οι βασικοί εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19. Οι εκτυπώσεις έγιναν σε Oce Colorado 1650, και τοποθετήθηκαν σε πολλά σημεία σε ολόκληρο το Yorkshire.


Οι οπαδοί των Wolves τιμούν το «αστέρι» τους

Image credit: DIS

Σχεδιαστής: Louise Cobbold / DIS
Οι οπαδοί της Αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Wolverhampton Wanderers συγκέντρωσαν χρήματα για την παραγωγή ενός ειδικού banner για τον επιθετικό Raúl Jiménez, ο οποίος υπέστη σε τραυματισμό ενώ έπαιζε για την ομάδα. Η εταιρεία DIS εκτύπωσε το banner, διαστάσεων 45 x 11m, σε εκτυπωτή EFI VUTEk h5 χρησιμοποιώντας μελάνια UV σε πλέγμα Kavalan Spiderweb χωρίς PVC, της CMYUK.


Η
Signs Express Harlow φορά «Στέμμα»

Image credit: Signs Express Harlow

Σχεδιαστής: Signs Express Harlow
Το υποκατάστημα της εταιρείας Signs Express στο Harlow δημιούργησε μια γιγαντιαία αφίσα για την προώθηση της επιτυχημένης σειράς του Netflix «The Crown». Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν δει τη δραματική σειρά, η οποία μας δίνει μια ιδέα εικόνα για το τι μπορεί να συμβαίνει πίσω από κλειστές πόρτες στο Buckingham Palace.


Αναπαριστώντας την ιστορία

Image credit: Project Print Management

Σχεδιαστής: Project Print Management
Το Project Print Management κατασκεύασε αυτήν την τεράστια επένδυση για το κτήριο του Βρετανικού Μουσείου στο Λονδίνο. Η επένδυση έχει διαστάσεις 40 x 12 m και προσομοιάζει την πρόσοψη του κτηρίου για να καλύψει τις τρέχουσες εργασδίες συντήρησης.


HOBO
Cannabis Company

Image credit: Drytac

Σχεδιαστής: Creative Silhouettes
Η καναδική εκτυπωτική εταιρεία Creative Silhouettes παρήγαγε και εγκατέστησε γραφικά για 10 καταστήματα της Hobo Cannabis Company, στο Τορόντο σε μόλις 10 ημέρες. Τα γραφικά εκτυπώθηκαν με HP Latex R1000, σε λευκό πολυμερικό αυτοκόλλητο βινύλιο Polar Grip της εταιρείας Drytac.


Υποστηρίξτε την ομάδα σας από το σπίτι

Image credit: Ricoh USA

Σχεδιαστής: University of Texas Athletics / Ricoh USA
Οι φίλαθλοι σχεδόν όλων των χωρών του κόσμου δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν αθλητικές εκδηλώσεις το 2020 λόγω των περιορισμών εξαιτίας της πανδημίας Covid-19. Παρόλα αυτά πολλές ομάδες προσέφεραν στους υποστηρικτές τους την ευκαιρία να παρευρεθούν στους αγώνες τους με έναν πρωτότυπο τρόπο. Μια από αυτές τις ομάδες είναι και αυτή του πανεπιστημίου του Τέξας, όπου σε συνεργασία με την Ricoh USA, προσέφερε στους οπαδούς της την ευκαιρία να εκτυπώσουν την εικόνα τους σε ένα κοπτικό και να εγκατασταθεί στο στάδιο.


Η
Embrace Building Wraps σπάει τα ρεκόρ

Image credit: Embrace Building Wraps

Σχεδιαστής: Embrace Building Wraps / Osman Yousefzada
Η Embrace Building Wraps αποχαιρέτησε το 2020 με στυλ, τυπώνοντας τη μεγαλύτερη επένδυση για σκαλωσιά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το ψηφιακό τυπωμένο banner των 10.400 τ.μ. φιλοτεχνήθηκε με ένα σχέδιο του, γεννημένου στο Μπέρμιγχαμ, Osman Yousefzada.


Η Ollywood πρωτοστατεί στο Μπέρμιγχαμ

Image credit: της Drytac

Σχεδιαστής: Ollywood
Η εταιρεία Ollywood χρησιμοποίησε το Drytac Polar Street FX για να δημιουργήσει ένα γραφικό δαπέδου στο πολυσύχναστο Brindleyplace του Μπέρμιγχαμ. Το γραφικό έχει μήκος 35 μέτρα και κατευθύνει τους ανθρώπους σε κοντινά εστιατόρια και αξιοθέατα.


Ξεκίνα να διαδίδεις τα νέα…

Image credit: Leach

Σχεδιαστής: Leach / Brooklyn Museum
Η Βρετανική εταιρεία γραφικών Leach δημιούργησε μια τεράστια τοιχογραφία, μεγέθους 24x16 m, για το Μουσείο του Μπρούκλιν, ως αφιέρωμα στον Γάλλο φωτογράφο JR. Η εφαρμογή χρειάστηκε περισσότερο από 10 ώρες για την εκτύπωση και τέσσερις ημέρες για την εγκατάσταση.


Ανώτερη βιωσιμότητα

Image credit: Embrace Building Wraps

Σχεδιαστής: Embrace Building Wraps / Grosvenor Estate
Η Embrace Building Wraps συνεργάστηκε με την Grosvenor Estate για να δημιουργήσει μια  ψηφιακά τυπωμένη επένδυση σκαλωσιάς για την κάλυψη των εργασιών ανάπλασης στο Yard Newson στο Belgravia του Λονδίνου. Για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των πελατών για μια βιώσιμη λύση, η Embrace Building Wraps χρησιμοποίησε τα νέα της banner χωρίς PVC.


Πάνω από όλα η ασφάλεια!

Image credit: Shows To Go Backdrops

Σχεδιαστής: Shows To Go Backdrops
Η πανδημία Covid-19 έφερε πολλές αλλαγές και νέες ανάγκες στην καθημερινότητα μας, μια από αυτές είναι και οι σταθμοί απολύμανσης που εγκαθιστούν διάφορα καταστήματα. Η εταιρεία Shows To Go Backdrops εισήγαγε μια νέα υπηρεσία που επιτρέπει στους πελάτες της να προσαρμόσουν τους σταθμούς τους ώστε να ταιριάζουν με τη δική τους επωνυμία.


Βοηθώντας τα νοσοκομεία να είναι ασφαλή

Image credit: Signs Express Southampton

Σχεδιαστής: Signs Express Southampton
Η Signs Express Southampton παρείχε μια σειρά έντυπων προϊόντων για την προώθηση της καμπάνιας NHS Covid Zero στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Southampton. Αυτή η σημαντική σειρά εκτυπώσεων έστειλε μηνύματα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι θα μπορέσουν να παραμείνουν ασφαλείς όσο βρίσκονται στο χώρο του νοσοκομείου και να αποτρέψουν τη διάδοση του ιού.


Δίνοντας ζωή στην τέχνη με την HP

Image credit: RA Smart

Designer: Shona Watt / RA Smart / Various
Η RA Smart σε συνεργασία με το Thames Festival Trust, δημιούργησαν ένα έργο βασισμένο σε ζωγραφιές παιδιών που σχεδίασαν σημαίες από όλο τον κόσμο. Τα σχέδια συντέθηκαν σε ένα, από τον καλλιτέχνη Shona Watt, τα οποία στη συνέχεια τυπώθηκαν σε έξι ξεχωριστές σημαίες σε εκτυπωτή HP Stitch S1000 από την RA Smart. Οι σημαίες αυτές εγκαταστάθηκαν δίπλα στον ποταμό Τάμεση στο Λονδίνου.


Βασιλικό ραντεβού για την
Project Print Management

Image credit: Project Print Management

Σχεδιαστής: Project Print Management
Η εταιρεία Project Print Management κατασκεύασε μια εντυπωσιακή επένδυση για την πρόσοψη του κτηρίου του Westminster Abbey στο Λονδίνο, για να καλυφθούν οι εργασίες αποκατάστασής του.


Shopping
Therapy

Image credit: Signs Express Portsmouth

Σχεδιαστής: Signs Express Portsmouth
Η Signs Express Portsmouth βοήθησε στην ανανέωση μιας από τις εισόδους του εμπορικού κέντρου Gunwharf Quays Waterfront Outlet, με μια σειρά από νέα έντυπα γραφικά. Με μηνύματα καλωσορίσματος και πληροφορίες για τα καταστήματα και τις μάρκες.


Νέο παγκόσμιο ρεκόρ!

Image credit: Canon

Σχεδιαστής: Canon / Ilford
Η Canon συνεργάστηκε με την Ilford, κατασκευάστρια εταιρεία ειδικών χαρτιών, για να δημιουργήσουν ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ Guinness για τη μεγαλύτερη συνεχή ψηφιακή εκτύπωση φωτογραφιών. Η εκτύπωση-ρεκόρ έχει μήκος 109,04 m και τυπώθηκε σε Canon imagePROGRAF PRO-6100.

Η European Sign Expo αποτελεί την κορυφαία έκθεση μη τυπωμένων πινακίδων και οπτικής επικοινωνίας στην Ευρώπη. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί 12 - 15 Οκτωβρίου 2021 στο εκθεσιακό κέντρο Rai στο Άμστερνταμ.

πηγή: https://www.fespa.com/