29 Δεκ 2018
Δεκέμβριος 29, 2018

Οι χρυσοί νικητές των Fespa Awards 2018

0 Σχόλια

Καθώς η προθεσμία λήξης συμμετοχών στα βραβεία FESPA Awards 2019 (25 Ιανουαρίου 2019) πλησιάζει, σας παρουσιάζουμε τους λίγους που κατάφεραν φέτος να αποσπάσουν το χρυσό βραβείο στα FESPA Awards.

Κάθε χρόνο, τα βραβεία FESPA Awards καλωσορίζουν εκατοντάδες συμμετοχές από όλο το κόσμο, καθώς οι επιχειρήσεις συναγωνίζονται για το ποια θα πάρει τη μεγάλη διάκριση. Τα Βραβεία αποτίνουν φόρο τιμής στις καλύτερες δουλειές στον τομέα της εκτύπωσης, τη γραφιστικής και των επιγραφών, επισημαίνοντας μερικές από τις πιο δημιουργικές εφαρμογές των τελευταίων 12 μηνών.

Τα Βραβεία FESPA είναι πραγματικά ένας τόπος καινοτομίας και έμπνευσης.

Με τις πύλες των βραβείων FESPA Awards 2019 σύντομα να ανοίγουν, ρίχνουμε μια ματιά στην φετινή διοργάνωση και ανακαλύπτουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εταιρείες που κατάφεραν να πάρουν στο σπίτι τους το πρώτο βραβείο στις κατηγορίες τους και έχουν την τιμή να αποκαλούν τους εαυτούς τους «Χρυσούς Νικητές της FESPA».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1: Εκτύπωση σε χαρτί και χαρτόνι

Νικητής: Ocyan, Πορτογαλία
Project: Stand Turismo do Centro
Τύπος εκτύπωσης: Ψηφιακή
Όγκος εκτύπωσης: 1 κομμάτι με 2400m2 εκτυπωμένου εξαγονικού κυψελοειδούς χαρτονιού και 1200m2 εκτυπωμένου υφάσματος.
Χρονικό πλαίσιο: 10 ημέρες (σχεδιασμός + παραγωγή + τοποθέτηση)

Το περίπτερο αυτό παρουσιάστηκε στην Διεθνή Έκθεση της Λισαβόνας (Feira International de Lisboa) το 2017 και πρόκειται για μια κατασκευή με επιφάνεια εφαρμογής 650m2 και 7m ύψος. Διέθετε μια κοινή ζώνη, 450m2, όπου λάμβαναν χώρα πολλές ψυχαγωγικές και δημόσιες παρουσιάσεις σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης καθώς και 8 σήραγγες με πρόσβαση στην κεντρική πλατεία, όπου κάθε περιφέρεια της Κεντρικής Πορτογαλίας είχε το δικό της γραφείο που ενημέρωνε καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες. Όλοι αυτοί οι χώροι (τοίχοι και οροφές) κατασκευάστηκαν με τυπωμένο κυψελοειδές χαρτόνι (honeycomb). Αυτό ήταν το πρώτο περίπτερο που κατασκευάστηκε στην Πορτογαλία με τόσο μεγάλο χώρο εφαρμογής και 100% ανακυκλώσιμα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2 & 11: Εκτύπωση σε όλους τους τύπους πλαστικών & Άμεση εκτύπωση σε τρισδιάστατα προϊόντα

Νικητής: Midi Print Llc, Ρωσία
Project: McDonald’s
Τρόπος εκτύπωσης: Μεταξοτυπία
Τεχνική: Οπισθοφωτιζόμενη εικόνα τυπωμένη με μεταξοτυπία (CMYK)
Όγκος εκτύπωσης: 1150
Χρονικό πλαίσιο: 1,5 εβδομάδα

Ο κυριότερος σκοπός αυτής της οπισθοφωτιζόμενης εγκατάστασης ήταν να ενημερώσει για τα νέα αναψυκτικά της αλυσίδας fast food McDonald’s, και να τραβήξει το ενδιαφέρον και την προσοχή των αγοραστών.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3: Αφίσα

Νικητής: Diversity, Digital Print Center, Κατάρ
Τρόπος εκτύπωσης: Μικτή (συνδυασμός τεχνικών εκτύπωσης)
Εξοπλισμός: Λογισμικό: Adobe Photoshop, Adobe Illustrator,
Μηχανήματα: Heidelberg 102 Offset Printer 100cm x 70cm, Sakurai Screen Printer, Bobst Diecutter, Mimaki Plotter CG 130FX2
Υλικά: χαρτί Art Matt 350 GSM, Mactac clear lamination με εφφέ δέρματος, Mactac clear lamination με εφφέ ξύλου, Mactac clear lamination με εφφέ βελούδο, foil αλουμινίου (χρυσό, μαύρο, χάλκινο, μωβ, μπλε, πράσινο)
Όγκος εκτύπωσης: 50 αντίτυπα
Τεχνική: Offset (τετραχρωμία), μεταξοτυπία (για spot UV), ψηφιακή εκτύπωση (για την επίτευξη των εφφέ δέρματος, ξύλου και βελούδου).
Χρονικό πλαίσιο: 15 ημέρες

Η αφίσα δημιουργήθηκε με συνδυασμό πολλών τεχνικών εκτύπωσης και ειδικών εφφέ γεγονός που αντικατοπτρίζει την ποικιλία και διαφορετικότητα των υλικών και των εκτυπωτικών μεθόδων και τις δυνατότητες της βιομηχανικής εκτύπωσης να παράξει ένα έργο τέχνης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 4: Αυθεντικές μεταξοτυπίες και εκτυπώσεις giclee fine art

Νικητής: Harwood King Printmakers, Ηνωμένο Βασίλειο
Project: Flower Girl
Τρόπος εκτύπωσης: Μικτή (συνδυασμός εκτυπωτικών μεθόδων)
Εξοπλισμός: Ημιαυτόματη και χειροκίνητη πρέσσα Kippax
Όγκος εκτύπωσης: 105 εκτυπώσεις
Χρονικό πλαίσιο: 3 - 4 εβδομάδες εκτύπωσης σε μια περίοδο 3 μηνών

Πρόκειται για μια μεταξοτυπία με 35 χρώματα, αναπαραγωγή ενός ζωγραφικού έργου της Lizzie Richards. Ως σημείο εκκίνησης χρησιμοποιήθηκε ένα σύνολο τυπωμένων με μεταξοτυπία χρωμάτων (cmyk), αλλά στη συνέχεια διαχωρίστηκαν και εκτυπώθηκαν μοναδικά χρώματα χρησιμοποιώντας τις χρωστικές του καλλιτέχνη για να πλησιάσει όσο πιο κοντά γίνεται στο πρωτότυπο. Τέλος προστέθηκε ψηφιακό βερνίκι σε Canon Oce flatbed printer με λίγο μαύρο για να προσθέσει επιπλέον υφή σε ορισμένες περιοχές.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 5: Αυτοκόλλητα

Νικητής: Signbox Limited, Ηνωμένο Βασίλειο
Project: Cardinia Real Estate
Τρόπος εκτύπωσης: Ψηφιακή

Εκτυπώθηκαν και εγκαταστάθηκαν 39 γραφικά, έργα 5 καλλιτεχνών. Πρόκειται για ζωντανές και πολύχρωμες εκτυπώσεις που ήταν εμπνευσμένες από τις τοποθεσίες, τις σκηνές και τους ανθρώπους του Λονδίνου, και που τοποθετήθηκαν σε όλους τους ορόφους 2 κτηρίων της Southbank.

Για τις μόνιμες ταπετσαρίες χρησιμοποιήθηκε ψηφιακά τυπωμένο Digimura 2.1, ένα υλικό ανθεκτικό στη φωτιά για επένδυση τοίχου. Για τις διαδραστικές ταπετσαρίες χρησιμοποιήθηκε το Teslaflex - ένα εύκαμπτο εκτυπώσιμο σιδηρούχο αυτοκόλλητο φιλμ, με μαγνητική βάση, που μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 6: Ειδικά εφφέ

Νικητής: Kendu in-store Visual Solutions, Ισπανία
Project: La Belleza Esta en el Interior
Τρόπος εκτύπωσης: Ψηφιακή

Το Flowbox είναι μια υπερσύγχρονη δυναμική προβολή που επιτρέπει τον συνδυασμό εικόνων τυπωμένων σε ύφασμα με βίντεο και animation, για να δοθεί μια κίνηση στις εκτυπωμένες εικόνες. Στην συγκεκριμένη περίπτωση έγινε εκτύπωση διπλής όψεως σε ένα αυτοκίνητο: το εξωτερικό του τυπωμένου αντικειμένου στην ορατή πλευρά (στην περίπτωση αυτή το πλαίσιο του αυτοκινήτου) και το εσωτερικό του αντικειμένου που προηγουμένως ήταν αόρατο (στην περίπτωση αυτή το «εσωτερικό» του αυτοκινήτου). Συνδυάζοντας αυτή την τεχνική εκτύπωσης με δυναμικό οπίσθιο φωτισμό, γίνονται «μαγικά», καθώς το εσωτερικό του αυτοκινήτου εμφανίζεται ξαφνικά.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 7: Ειδικά εφέ σε μπλουζάκια και άλλα ενδύματα

Νικητής: A-Design Ink, Ρωσία
Project: The Hunger Games
Τρόπος εκτύπωσης: Μεταξοτυπία
Όγκος εκτύπωσης: 100
Χρονικό πλαίσιο: 2 ημέρες

Το έργο «Hunger Games» έγινε με ειδικά εφφέ, χρησιμοποιήθηκαν μελάνια νερού. Η εκτυπωτική διαδικασία διήρκησε 2 ημέρες. Το μέγεθός του είναι 50x40 cm.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 8: Μπλουζάκια και άλλα ενδύματα

Νικητής: Imaika Ltd, Ρωσία
Project: Video Game Keepers
Τρόπος εκτύπωσης: Μεταξοτυπία
Όγκος εκτύπωσης: 113 μπλουζάκια
Χρονικό πλαίσιο: 13 ώρες

Το κάθε μπλουζάκι έχει 4 μοναδικά τυπώματα, τα οποία είναι τυπωμένα με διαφορετικές τεχνικές: εκτύπωση με τετραχρωμία επάνω σε λευκή βάση, ανάγλυφα εφφέ, puff εφφέ, gel.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 9: Roll-to-roll εκτύπωση σε ύφασμα

Νικητής: X-Treme Creations, Βέλγιο
Project: Inflatable Ballon for Airship Tomorrowland
Τρόπος εκτύπωσης: Ψηφιακή
Όγκος εκτύπωσης: 1 εκτύπωση μεγέθους 120m2
Χρονικό πλαίσιο: 3 εβδομάδες

Το έργο αυτό κατασκευάστηκε ως σκηνικό για ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής στον κόσμο στο Boom του Βελγίου. Πρόκειται για μια 3D κατασκευή κατασκευασμένη από τυπωμένο πολυεστερικό ύφασμα σε μεταλλική βάση.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 10: Γυαλί, κεραμικό, μέταλλο, ξύλο

Νικητής: Kroma SA, Γαλλία
Project: Pastis HB
Τρόπος εκτύπωσης: Μεταξοτυπία
Όγκος εκτύπωσης: 500 αντίτυπα
Χρονικό πλαίσιο: 6 εβδομάδες

Για αυτό το έργο εκτυπώθηκε μια μεταλλική πλάκα αλουμινίου διαστάσεων 640x470mm και πάχους 0,8mm. Η πλάκα εκτυπώθηκε με τετραχρωμία (CMYK) ημιτονικό 100 + UV βερνίκι, σε μηχανή M&R Conquest. Στη συνέχεια έγινε το ανάγλυφο, το στρογγύλεμα στις γωνίες και κόπηκε στο σωστό σχήμα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 12: Μη τυπωμένες επιγραφές

Νικητής: HNS Signs, Ηνωμένο Βασίλειο
Project: Ted Baker Store Synergy - Traditional Handed Painted Signage with a Twist
Όγκος : 1 μαυροπίνακας, 5 επιγραφές, 3 τοίχοι, 6 έπιπλα

Η HNS κατασκεύασε τα αντικείμενα συνδυάζοντας τις παραδοσιακές τεχνικές της επιγραφοποιίας με την σύγχρονη τέχνη, για τα δύο νέα υποκαταστήματα Ted Baker σε Bicester και Oxford. To κάθε αντικείμενο κατασκευάστηκε ξεχωριστά χρησιμοποιώντας διαφορετικές τεχνικές. Χρησιμοποιήθηκε κόντρα πλακέ σαν βασικό υλικό στηριγμένο σε ξύλινα πλαίσια από πεύκο, και για την διακόσμηση, που έγινε εξ’ ολοκλήρου στο χέρι, φύλλα χρυσού και ασημιού, πινέλα και χάρτινα στένσιλ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 13: Λειτουργική εκτύπωση

Νικητής: Protolab Electrotechnologies PVT. LTD, Ινδία
Project: Auto Dial
Τρόπος εκτύπωσης: Μεταξοτυπία
Όγκος εκτύπωσης: 50000 nos
Χρονικό πλαίσιο: 5 ημέρες

Η Protolab Electrotechnologies κατασκεύασε ένα αυτόματο καντράν με οπίσθιο φωτισμό, για δίκυκλα οχήματα. Τα κουμπιά και το κείμενο που υπάρχουν επάνω στο καντράν είναι τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται ομοιόμορφος φωτισμός ο οποίος χρησιμοποιείται για τη βέλτιστη εμφάνιση των κουμπιών.

Eίναι διαμορφωμένο σε 4 UPS με 1 πολυανθρακικό φύλλο πάχους 1mm και διαστάσεις 470 x 400 mm, και τυπωμένα 11 επίπεδα χρώματος και ένα επίπεδο βερνικιού στην επιφάνεια με μεταξοτυπία. Όλα τα μελάνια είναι μελάνια διαλύτη και μετά από κάθε εφαρμογή, στέγνωναν και ψήνονταν.  Τέλος έγινε ένα πέρασμα βερνικιού UV.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 14: Νέο Αστέρι

   

Νικητής: SB Photography, Ηνωμένο Βασίλειο
Project: The Unknown
Τρόπος εκτύπωσης: Ψηφιακή
Όγκος εκτύπωσης: 1 αντίτυπο
Χρονικό πλαίσιο:  3 εβδομάδες

«Το Άγνωστο», μέσα από τη χρήση της αφηρημένης φωτογραφίας και της μακροφωτογραφίας, η Bourazanis έχει καταγράψει την ουσία του να ζωντανεύεις την φαντασία σου. Εστίασε σε συγκεκριμένα τρόφιμα που έχουν αρνητικές επιδράσεις πάνω της και προσπάθησε να δημιουργήσει και να εκφράσει έναν κόσμο άγνωστων δυνατοτήτων, σύμφωνα με το πως μοιάζει το κάθε τι μέσα στο μυαλό της.

Με την βοήθεια των λειτουργιών Macro και Particular Lighting στο Adobe Lightroom και  Adobe Photoshop, κατάφερε να δει μέσα σε κάθε φαγητό με έναν τρόπο που ένα μάτι δεν μπορεί, και να μεταμορφώσει μια μικροφωτογραφία σε μακροφωτογραφία. Εξέφρασε με αυτόν τον τρόπο την προοπτική και τη στρέβλωση της όρασης στις  τελικές εικόνες, καθώς έτσι μπορεί να δημιουργήσει μια νέα έννοια σε αυτό που βλέπουμε ως άτομα, ανοίγοντας τα μάτια μας σε έναν καινούριο κόσμο.

ΒΡΑΒΕΙΟ «PEOPLES CHOICE»:

Νικητής: Sac Serigrafia SRL, Ιταλία
Project: Naïve Colors
Τρόπος εκτύπωσης: Μεταξοτυπία
Όγκος εκτύπωσης: 700 αντίτυπα
Χρονικό πλαίσιο: 3 εβδομάδες

Πρόκειται για ένα κουτί που προορίζεται για δυο συλλεκτικά μπουκάλια κρασιού. Είναι κατασκευασμένο από τέφρα ξύλου και διακοσμημένο με μεταξοτυπία με 8 φθορίζοντα χρώματα. Τα κύρια χαρακτηριστικά του έργου αυτού είναι τα φωτεινά χρώματα και τα αυθεντικά/γνήσια σχήματα.

ΒΡΑΒΕΙΟ «Best in Show»: Flower Girl, Harwood King Printmakers
(Χρυσός νικητής κατηγορίας 4)

 

Δηλώστε συμμετοχή στο FESPA Awards 2019 τώρα

Πιστεύετε ότι έχετε ό,τι χρειάζεται για να συμμετάσχετε σε αυτή την προνομιακή ομάδα νικητών των βραβείων FESPA;
Ενεργήστε γρήγορα! Εάν είστε πάροχος υπηρεσιών εκτύπωσης ή επιγραφοποιός, μην χάσετε αυτή την ευκαιρία και μπείτε τώρα στα βραβεία FESPA 2019.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει 14 κατηγορίες, καθώς επίσης και δύο επιπλέον βραβεία, το «Best in Show Award» και το «People’s Choice Award». Η προθεσμία συμμετοχής λήγει την 25η Ιανουαρίου 2019 και όλα τα έργα των φιναλίστ θα προβληθούν στην παγκόσμια έκθεση εκτυπώσεων FESPA 2019 που θα πραγματοποιηθεί στο Μόναχο της Γερμανίας από τις 14 έως τις 17 Μαΐου.

Η τελετή απονομής των βραβείων των νικητών των FESPA Awards 2019 θα πραγματοποιηθεί στη με την εκδήλωση FESPA Gala Night στις 15 Μαΐου κατά τη διάρκεια της FESPA 2019.

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Βραβεία και να προωθήσετε το έργο σας, επισκεφθείτε τις διευθύνσεις:

http://www.e-promotions.gr/e-marketing/seme/fespa-awards-2019/index.html

και https://www.fespaawards.com