Με μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή ολοκληρώθηκαν στις 30 Νοεμβρίου οι “Textile Days”, μια συν-διοργάνωση της GRAPHCOM και της FESPA Hellas Association. Στην εκδήλωση, που είχε την υποστήριξη της FESPA και της ΗΡ, έγινε η πρώτη επίσημη παρουσίαση της νέας σειράς dye sublimation εκτυπωτών HP Stitch.

Επαγγελματίες από τον ευρύτερο χώρο του υφάσματος και των εκτυπώσεων παρακολούθησαν τις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις των ομιλητών και την παρουσίαση της σειράς HP Stitch, ακολουθούμενη από ζωντανή επίδειξη λειτουργίας του μοντέλου HP Stitch S500. Προμηθευτές υφασμάτων, μεταξοτύπες και ψηφιακοί εκτυπωτές μεγάλου σχήματος, επαγγελματίες από το χώρο της εσωτερικής διακόσμησης, του αθλητικού ενδύματος, του soft signage (σημαίες, κατασκευές frameless…) ήταν μεταξύ των επισκεπτών.

Η εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό της προέδρου της FESPA Hellas κας Φοντίνας Λομβαρδιά, η οποία αναφέρθηκε στην προσεχή διοργάνωση της FESPA Europe και τις καινοτομίες που περιλαμβάνει, μεταξύ των οποίων η παράλληλη έκθεση Sportswear Pro για την αγορά του αθλητικού ενδύματος. Επίσης αναφέρθηκε στο Fespa Club και στα βραβεία FESPA Awards.

Η κα Σταματίνα Θεοχάρη, Επ. Καθηγήτρια του Τμήματος Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής έκανε μια εισαγωγή στο ύφασμα ως εκτυπωτικό υπόστρωμα.

Ακολούθησε ανάλυση των αγορών στις οποίες απευθύνεται η εκτύπωση dye-sublimation και η παρουσίαση της σειράς HP Stitch, με παράλληλη επίδειξη λειτουργίας του μοντέλου S500 και εκτύπωση σε διαφορετικά υποστρώματα, είτε απευθείας σε ύφασμα (flag, backlit) είτε μέσω θερμομεταφοράς από χαρτί. Με τη μέθοδο transfer τυπώθηκαν εφαρμογές sportswear σε stretch ύφασμα, είδη επιπλώσεων και διακόσμησης (όπως έτοιμες ραμμένες κουρτίνες και μαξιλάρια) καθώς και διαφημιστικές εφαρμογές (μπλουζάκια, σουβέρ, mousepad, τσάντες κ.α.), ενώ ακολουθήθηκε η πλήρης διαδικασία στερεοποίησης της εκτύπωσης με τη χρήση καλάνδρας.

Για τους επαγγελματίες και ενδιαφερόμενους από τον κλάδο της μεταξοτυπίας, παρουσιάστηκαν οι τάσεις στην αγορά της αναλογικής εκτύπωσης και οι λύσεις της GRAPHCOM για μελάνια και μηχανήματα.

Εκπρόσωπος της Junker & Mullers μίλησε για τις νέες αγορές και εφαρμογές ψηφιακής εκτύπωσης μεγάλου σχήματος που καλύπτει η γκάμα υφασμάτων ψηφιακής εκτύπωσης της JM Textiles.

Οι αθλητικές εμφανίσεις που παρουσιάστηκαν σχεδιάστηκαν ειδικά για την ερασιτεχνική ομάδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες». Η παραγωγή τους ήταν προσφορά της GRAPHCOM και της FESPA Hellas στους «Ορίζοντες», εκπρόσωποι των οποίων παρευρέθηκαν τη 2η μέρα της εκδήλωσης για να παραλάβουν τις νέες στολές τους, σε ένα κλίμα γιορτής και ευαισθησίας.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Γιαννουλάκης