Από την ομάδα της FESPA

Ο επικεφαλής της FESPA Global Business Development και της Global Print Expo, Michael Ryan συζητά τις επερχόμενες εκθέσεις FESPA Global Print Expo και European Sign Expo 2022. Ο Michael μοιράζεται επίσης τις σκέψεις του σχετικά με τη σημασία των ζωντανών εκδηλώσεων στον κλάδο.

«Ήδη από τον Ιανουάριο έχουν ξεκινήσει οι προωθητικές ενέργειες για τις FESPA Global Print Expo και European Sign Expo 2022. Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει και για τις δύο εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο Messe Berlin, στη Γερμανία, από τις 31 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου 2022.

Το 2022 ξεκίνησε με μια επιφυλακτική αισιοδοξία και σκέψη ότι ήρθε ο καιρός οι εξειδικευμένες εκτυπωτικές επιχειρήσεις να στρέψουν το ενδιαφέρον τους στο μέλλον και να εξερευνήσουν τις νέες ευκαιρίες που ανοίγονται. Και δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να γίνει αυτό από τη διεθνή έκθεση της FESPA στο Βερολίνο, όπου θέλουμε οι επισκέπτες να «Ζήσουν μια Εμπειρία Εκτύπωσης σε Κίνηση».

Είτε μιλάμε για εξελίξεις στις τεχνολογίες, για επέκταση σε νέες αγορές ή για την ανάπτυξη νέων εφαρμογών, ένα είναι σίγουρο: η εξειδικευμένη εκτυπωτική βιομηχανία δεν μένει ποτέ στάσιμη. Είναι γεμάτη ενέργεια και δυναμισμό, συνεχώς σε κίνηση και έτοιμη για δράση.

Στα σχεδόν 20 χρόνια που εργάζομαι στη FESPA, έχω δει μια σειρά από συναρπαστικές καινοτομίες και τάσεις που έχουν διαμορφώσει την αγορά. Έχω δει τις αρχικές συζητήσεις να εξελίσσονται σε συνεργασίες και τις ιδέες να εξελίσσονται σε επιτυχημένες επιχειρήσεις. Αλλά, το πιο σημαντικό, έχω δει με περηφάνια τη FESPA να παίζει θεμελιώδη ρόλο στην εξέλιξη του κλάδου. Χρόνο με το χρόνο, παρέχουμε μια πλατφόρμα που επιτρέπει στην αγορά ειδικών εκτυπώσεων να ενωθεί για να δει εκατοντάδες νέες εξελίξεις προϊόντων κάτω από την ίδια στέγη, να συνομιλήσει με συναδέλφους και να λάβει αποφάσεις που καθοδηγούν το μέλλον των επιχειρήσεων.

Προσωπικά, προτιμώ τις συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο, ακούω από συναδέλφους του κλάδου για τις επιχειρήσεις τους, ανταλλάσσω ιστορίες και μοιράζομαι σκέψεις για την κατεύθυνση του κλάδου. Απορροφώ και μαθαίνω καλύτερα όταν ακούω συνομιλίες από την πραγματική ζωή, αγγίζω έντυπα και βλέπω τεχνολογίες σε λειτουργία. Γι' αυτό, μετά από δύο χρόνια αναβολών και εικονικών εναλλακτικών, ενθουσιάστηκα τόσο για την αναβίωση των εκθέσεων και που είδα τη ζωντανή εκδήλωση του 2021 στο Άμστερνταμ τον περασμένο Οκτώβριο.

Ήταν ένα τόσο σουρεαλιστικό συναίσθημα και με έκανε να σκεφτώ ότι δεν αφιερώνουμε συχνά χρόνο για να σταματήσουμε και να σκεφτούμε. Βρήκα τον εαυτό μου να το κάνω αυτό πολύ ενώ περπατούσα στις αίθουσες στο Άμστερνταμ. Ήταν μια ισχυρή υπενθύμιση της αξίας των ζωντανών εκδηλώσεων. Η μαγική αίσθηση στις αίθουσες απλά δεν μπορεί να αναπαραχθεί εικονικά, όσο σκληρά κι αν προσπαθήσουμε.

Ο ενθουσιασμός της επανασύνδεσης με φίλους και συναδέλφους πρόσωπο με πρόσωπο, η μυρωδιά του μελανιού στο χαρτί, η προσμονή της παρακολούθησης πραγματικού hands-on διαγωνισμού μεταξύ των φιναλίστ του World Wrap Masters, οι φοβερές εφαρμογές διακόσμησης στα Printeriors, οι νέες ιδέες που δεν θα μπορούσατε ποτέ να βρείτε με μια γρήγορη αναζήτηση στο Google. Πάνω απ' όλα, με κυρίευσε η απόλυτη αίσθηση ανακούφισης και θετικότητας από τους τυπογράφους που ήταν έτοιμοι να βάλουν τις επιχειρήσεις τους στον δρόμο προς την ανάκαμψη.

Και με αυτό ως επίκεντρο, οι προετοιμασίες για την FESPA Global Print Expo 2022 βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Αποτελεί ορόσημο για τον κλάδο μας και είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε συνεχώς περισσότερα μέλη στην κοινότητάς μας.

Ήρθε η ώρα να κοιτάξετε μπροστά και να εξερευνήσετε πώς οι νέες επενδύσεις θα μπορούσαν να δημιουργήσουν συναρπαστικές ευκαιρίες για την επιχείρησή σας. Και πιστεύω ότι η FESPA Global Print Expo 2022 είναι το ιδανικό μέρος για την ανάκτηση της επιχειρηματικής δυναμικής, βλέποντας από κοντά τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες, την απόδοση των υποστηρικτικών αναλώσιμων, επιλέγοντας νέες τάσεις και δημιουργώντας δίκτυα και σχέσεις με ομοϊδεάτες επιχειρηματίες που έχουν βιώσει τις ίδιες προκλήσεις με εσάς.

Η ομορφιά μιας ζωντανής εκδήλωσης είναι ότι ποτέ δεν ξέρεις τι θα συναντήσεις. Θα μπορούσε να είναι ένα νέο προϊόν που θα βελτιώσει την επιχείρησή σας ή μια νέα εφαρμογή για την οποία θα μάθετε μιλώντας με έναν ειδικό του κλάδου στο χώρο της έκθεσης. Ό,τι κι αν είναι, ήρθε η ώρα να βάλετε ξανά «σε κίνηση» την επιχείρησή σας και να επαναφέρετε τη θετικότητα στην πολύχρωμη, δυναμική βιομηχανία μας. Ανυπομονούμε να σας δούμε στο Βερολίνο!»

Πηγή: https://www.fespa.com/en/news-media/blog/speciality-print-an-industry-in-motion