Το FESPA.com ξεχωρίζει μερικές από τις πιο καινοτόμες και δημιουργικές εκτυπωτικές εφαρμογές  του 2019

Η εκτύπωση για χρήση σε εσωτερικούς χώρους είναι ένα από τα πιο διαφοροποιημένα τμήματα της αγοράς εκτύπωσης με τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτή την αγορά να πρέπει να βρίσκονται συνεχώς σε εγρήγορση, προκειμένου να ανταποκρίνονται στην συνεχώς μεταβαλλόμενη ζήτηση των πελατών.

Η εκτύπωση για εσωτερικούς χώρους καλύπτει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, από ταπετσαρίες, κουρτίνες και υφάσματα, μέχρι αφίσες κι επιγραφές.

Το FESPA.com εισχωρεί σε αυτήν την αγορά για να αναδείξει μερικές από τις καλύτερες δουλειές των 12 τελευταίων μηνών.

Πατινάζ στο ταβάνι

Σχεδιαστής: Branded Wraps

Περιγραφή: Η καναδική εταιρεία Branded Wraps δημιούργησε αυτή την εντυπωσιακή εσωτερική εγκατάσταση για ένα αθλητικό συγκρότημα χειμερινών σπορ. Χρησιμοποιήθηκαν τυπωμένα Drytac φιλμ για να δημιουργηθεί η εντύπωση ενός γηπέδου χόκεϋ πάγου στην οροφή της εισόδου. Η Branded Wraps έκανε χρήση συνδυασμού Drytac Polar Premium και Drytac Interlam Pro για να ολοκληρώσουν τη δουλειά.

Πρώτα η βιομηχανία

Σχεδιαστής: Leach / Replan

Περιγραφή: Η εταιρεία Leach δημιούργησε αυτή την πρωτότυπη εγκατάστασή για την έδρα του Sports Direct στο Nottinghamshire. Το σχέδιο καταρράκτης εκτυπώθηκε σε υφάσματα και στη συνέχεια τοποθετήθηκε σε φωτεινά κουτιά (light boxes) για να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση του τρεχούμενου νερού. Για να ολοκληρωθεί η δουλειά έγινε χρήση της τεχνολογίας Lightwave.

Όμορφη στα ροζ με το FESPA Gold Award

Σχεδιαστής: VGL

Περιγραφή: Η βρετανική εταιρεία VGL κέρδισε ένα χρυσό βραβείο FESPΑ, για αυτή τη διαδραστική καμπάνια διάρκειας δύο εβδομάδων, η οποία αποτελείται από δύο αφίσες μήκους 10 μέτρων τοποθετημένες στους τοίχους του σταθμού μετρό Oxford Circus για την προώθηση του Beefeater Pink Gin. Το χαρτί Lahnpaper που χρησιμοποιήθηκε, εκτυπώθηκε στον roll-to-roll ψηφιακό UV εκτυπωτή Durst RHO512R της VGL και στη συνέχεια εφαρμόστηκε από πάνω μια αρωματική μελάνη UV με βάση το νερό, με άρωμα φράουλας.

Απογειωθείτε με την Sign Express Glasgow

Σχεδιαστής: Sign Express Glasgow

Περιγραφή: Το Κέντρο Θαλάσσιων Πτηνων της Σκωτίας (Scottish Seabird Center), μετά από χιλιάδες επισκέπτες, έκανε ανακαίνιση με την βοήθεια της Signs Express Glasgow. Το σημείο αναφοράς του πρότζεκτ ήταν μια κινούμενη αμφίκυρτη εκτύπωση που απεικονίζει έξυπνα μια υποβρύχια σκηνή.

Ζώντας οικολογικά

Σχεδιαστής: Sarah Barnard

Περιγραφή: Πέρυσι, η οικολόγος διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων Sarah Barnard, ξεκίνησε μια σειρά φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων. Η συλλογή Kale Tree περιλαμβάνει διάφορα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένης μιας φιλικής προς το περιβάλλον ταπετσαρίας, με εκτύπωση βασισμένη σε ένα χειροποίητο σχέδιο της Barnard.

Ωραία μαλλιά

Σχεδιαστής: Quadrant2Design

Περιγραφή: Η Quadrant2Design χρησιμοποίησε πολύχρωμα τυπωμένα γραφικά για να δημιουργήσει αυτό το έξυπνο εκθεσιακό περίπτερο για την Aura. Τα γραφικά δίνουν την εντύπωση ότι τα μαλλιά του μοντέλου ρέουν προς διάφορες κατευθύνσεις πάνω στο περίπτερο.

Αράζοντας στο Harrods

Σχεδιαστής: PressOn / Harrods / NSPCC

Περιγραφή: Η βρετανική εκτυπωτική εταιρεία PressOn συνεργάστηκε με το παγκοσμίου φήμης κατάστημα του Λονδίνου Harrods για να παρουσιάσουν το Fashion Re-told, ένα πολυτελές φιλανθρωπικό pop-up που σχεδιάστηκε για να συγκεντρώσει χρήματα για το NSPCC (Βρετανική Εταιρεία κατά της Κακοποίησης των Παιδιών). Η PressOn παρείχε τα γραφικά για τους τοίχους, τα δάπεδα, τους ανελκυστήρες και τις σκάλες σε έναν χώρο 218 τ.μ.

Στην Ολλανδική Χώρα των Θαυμάτων επιτρέπονται μόνο παιδιά

Σχεδιαστής: Graphik Masters

Περιγραφή: Η ολλανδική εταιρία επιγραφών Graphik Masters παρήγαγε μια σειρά εκτυπώσεων για το Cartoon Network Hotel. Το έργο περιελάμβανε γραφικά τοίχου και παραθύρων, με την Graphik Masters να χρησιμοποιεί διάφορα εκτυπώσιμα φιλμ της εταιρείας Drytac για να ολοκληρώσει το έργο.

Σχεδιαστής: Grant Graphics

Περιγραφή: Η αμερικανική εταιρεία Grant Graphics δημιούργησε αυτόν τον πολύχρωμο εσωτερικό χώρο για τη ζυθοποιία Walt & Whitman, αφού αυτή εγκαταστάθηκε σε ένα ιστορικό κτίριο που παλαιότερα στέγαζε τα γραφεία της εφημερίδας Saratogian. Η ταπετσαρία που εκτυπώθηκε δίνει την εντύπωση ότι οι τοίχοι έχουν καλυφθεί με σελίδες εφημερίδας, δίνοντας φόρο τιμής στο παρελθόν του κτηρίου.

Το καλύτερο ασημένιο για την Digital Plus

Σχεδιαστής: Digital Plus

Περιγραφή: Η βρετανική εταιρεία Digital Plus κέρδισε ένα FESPA Silver Award, για αυτό το έργο διακόσμησης εσωτερικού χώρου, τον επανεξοπλισμό του Club Energy Gymin Retford. Το έργο περιελάμβανε τυπωμένα φύλλα βινυλίου Avery και Mactac, καθώς και άλλα υλικά όπως άκαμπτο Palfoam PVC 5 mm και 10 mm και φιλμ μονής κατεύθυνσης για παράθυρα, Contravision.

Η τελειότητα στο χαρτόνι της Prosign

Σχεδιαστής: Prosign Print and Display

Περιγραφή: Η βρετανική εταιρεία Prosign Print and Display, χρησιμοποίησε έξυπνα χαρτόνι Xanita, Antalis για την παραγωγή πολλών εφαρμογών. Τα πάντα σε αυτήν την αίθουσα δημιουργήθηκαν με χαρτόνι Xanita, ακόμα και το ραδιόφωνο και το μπάρμπεκιου!

Στο σωστό δρόμο

Σχεδιαστής: Signs Express Central Lancashire

Περιγραφή: Η Signs Express εμφανίζεται για δεύτερη φορά στο Top 20, καθώς το franchise της Central Lancashire, μοίρασε λίγη από τη χαρά των Χριστουγέννων με το Blackpool Express. Με ύψος 12 μέτρων, το γραφικό στα παράθυρα απεικόνιζε ένα τρένο σε μια χιονισμένη σκηνή, με τους επισκέπτες να μπορούν να τραβήξουν μια φωτογραφία σε μια ψεύτικη πλατφόρμα που είχε στηθεί μπροστά από την εκτύπωση.

Μετατρέποντας την τέχνη σε ταπετσαρία

Σχεδιαστής: Hello It’s Matilda / Boylan Imaging

Περιγραφή: Η καναδική εταιρία Boylan Imaging χρησιμοποίησε τα εκτυπωτικά μέσα μεγάλου μεγέθους της Retac της Drytac, για την αναπαραγωγή ενός έργου της καλλιτέχνιδος και γραφίστριας «Hello It's Matilda» ως ταπετσαρία.

Paige-Turner from PressOn

Σχεδιαστής: Paige

Περιγραφή: Ο οίκος μόδας Paige ζήτησε την βοήθεια του PressOn για την διακόσμηση ενός από τα καταστήματά του. Το έργο περιελάμβανε γραφικά για τα δάπεδα, τις κολώνες και τους τοίχους. Στην εικόνα φαίνονται τα εκτυπωμένα γραφικά που χρησιμοποιήθηκαν πάνω και γύρω από την περιοχή των ταμείων μέσα στο κατάστημα.

Αργυρό μετάλλιο στην SignBox

Σχεδιαστής: SignBox

Περιγραφή: Η βρετανική εταιρία SignBox, κέρδισε το Silver FESPA Award στην κατηγορία Αυτοκόλλητα και Τυπωμένες Ετικέτες για αυτό το έργο για την IAG Cargo. Το έργο περιελάμβανε ένα συνδυασμό φιλμ και γραφικών εκτυπωμένων σε HP Latex, χρησιμοποιώντας Metamark high tac με πλαστικοποίηση ανθεκτική σε γρατσουνιές, σε όλο το εσωτερικό.

Κάνοντας δήλωση με την Olivia Rubin

Σχεδιαστής: Olivia Rubin / PressOn

Περιγραφή: Η PressOn συνδέεται με τον οίκο μόδας Olivia Rubin για την διακόσμηση ενός καταστήματος. Τα γραφικά για τους τοίχους τυπώθηκαν σε HP R-series, ενώ τα γραφικά για τα δάπεδα, τις κολώνες και τα ταμεία χρησιμοποιώντας την τεχνολογία HP Latex.

Αγώνας ταχύτητας

Σχεδιαστής: Brett Martin / Foamalux

Περιγραφή: Ο διεθνής κατασκευαστής άκαμπτων πλαστικών Brett Martin κατασκέυασε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας προϊόντα της σειράς Foamalux. Το Foamalux είναι ένα φύλλο PVC που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών.

Τα νέα αστέρια λάμπουν στη FESPA

Σχεδιαστής: T.E.I Αθήνας

Περιγραφή: Αξίζει μια ειδική αναφορά στην ομάδα του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, και συγκεκριμένα του Τμήματος Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών, που κέρδισε το βραβείο FESPA Gold Young Star για αυτό το σύνολο βυζαντινών αναπαραγωγών. Στο έργο χρησιμοποιήθηκαν διαφορετικά τελάρα & χρώματα για την αναπαραγωγή των εικόνας, όπως τετραχρωμία CMYK στα 72 lpi, τετραχρωμία CMYK στα 105 lpi και εξαχρωμία στα 72 lpi. Τα έργα ολοκληρώθηκαν με την προσθήκη βερνικιού και φύλλων χρυσού.

Σκοράροντας στράικ

Σχεδιαστής: Graphicomm Digital

Περιγραφή: Η βρετανική εταιρεία Graphicomm Digital, παρήγαγε αυτό το γραφικό τοίχου μεγέθους 200 τ.μ. στο συγκρότημα ψυχαγωγίας στο Kettering. Ο εντυπωσιακός σχεδιασμός στο μπόουλινγκ βασίστηκε σε μια υποβρύχια σκηνή.

πηγή: fespa.com