Η FESPA είναι υπερήφανη που ανακοινώνει την Sportswear Pro, μια νέα έκθεση αφιερωμένη αποκλειστικά στην κατασκευή αθλητικών ενδυμάτων, η οποία θα διεξαχθεί για πρώτη φορά παράλληλα με την FESPA Global Print Expo 2020, 24 - 27 Μαρτίου στο εκθεσιακό κέντρο Feria de Madrid, στην Ισπανία.

Με επίκεντρο τις τελευταίες τεχνολογίες στην κατά παραγγελία και την εξατομικευμένη παραγωγή αθλητικών ενδυμάτων, η Sportswear Pro θα φέρει σε επαφή τους προμηθευτές των τριών βασικών τομέων κατασκευής αθλητικών ειδών: σχεδίαση (CAD / CAM και 3D σάρωση σώματος), παραγωγή και διακόσμηση (εκτύπωση, χάραξη, κέντημα και απλικέ λέιζερ), καθώς και κατασκευαστές αξεσουάρ, έξυπνων υφασμάτων και τυπωμένων ηλεκτρονικών.

Οι επισκέπτες της Sportswear Pro θα είναι οι επικεφαλής λήψης επιχειρηματικών αποφάσεων που αναζητούν τις τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες ως μέσο για την βελτιστοποίηση των παραγωγικών διαδικασιών, τη μείωση των αποθεμάτων και την δυνατότητα έγκαιρης και κατά παραγγελία παραγωγής.

Εκτός από την έκθεση, θα υπάρχει και  ένα ειδικό συνέδριο που θα αντανακλά τις επιχειρηματικές προτεραιότητες των κατασκευαστών και σχεδιαστών αθλητικών ειδών, όπως η αειφορία και η αυτοματοποίηση.

Ο Michael Ryan, Διευθυντής Εκδηλώσεων για την Sportswear Pro, εξηγεί το σκεπτικό αυτής της προσθήκης: «Η βασική κοινότητα της FESPA ασχολείται έντονα με την παραγωγή αθλητικών ενδυμάτων, με το 80% των εκτυπωτών υφασμάτων να δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα, σύμφωνα με το FESPA Print Census 2018. Αλλά αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι, παρά την αύξηση κατά 7% το 2018, οι παραγωγοί αθλητικών ειδών δεν εξυπηρετούνται επί του παρόντος από μια εκδήλωση επικεντρωμένη στον τρόπο βελτιστοποίησης των διαδικασιών τους και στην κάλυψη των παγκόσμιων τάσεων. Πιστεύουμε ότι η FESPA, έχοντας δημιουργήσει μια κορυφαία ευρωπαϊκή έκθεση για την εκτύπωση υφάσματος και ενδυμάτων, μπορεί να προσφέρει και μια εκδήλωση που θα ενημερώνει, θα εκπαιδεύει και θα εμπνέει τους σχεδιαστές και τους κατασκευαστές αθλητικών ειδών».

Με τη Νότια Ευρώπη και την Βόρεια Αφρική να αποτελούν τις βασικές περιοχές στον σχεδιασμό και την παραγωγή ειδών μόδας και κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, η Μαδρίτη αποτελεί την ιδανική θέση για την πρώτη έκθεση Sportswear Pro, παρέχοντας εύκολη πρόσβαση σε επισκέπτες από την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία αλλά και τις χώρες της βόρειας Αφρικής όπως η Τυνησία και το Μαρόκο. Η ισπανική πρωτεύουσα είναι επίσης εύκολα προσβάσιμη για επισκέπτες από άλλα μεγάλα κέντρα παραγωγής ενδυμάτων.

Η συνεγκατάσταση της Sportswear Pro με την FESPA Global Print Expo 2020 θα επιτρέπει στους επισκέπτες να μετακινούνται εύκολα στις δύο εκθέσεις, εκμεταλλευόμενοι την ποικιλία των εκθεμάτων μεταξοτυπίας και ψηφιακής εκτύπωσης για ύφασμα της FESPA, προσφέροντας επίσης πρόσβαση στην εκπαιδευτική παράλληλη δράση «Print Make Wear». Αυτό μπορεί να πάρει την μορφή ενός «εργοστασίου γρήγορης μόδας», επιδεικνύοντας μια σειρά τεχνολογιών κατασκευής ενδυμάτων μέσα από ξεναγήσεις και συζητήσεις με ειδικούς.

Ο διευθύνων σύμβουλος της FESPA, Neil Felton, καταλήγει στο συμπέρασμα: «Η μακρά κληρονομιά της FESPA στην μεταξοτυπία και την ψηφιακή εκτύπωση μας δίνει γερές βάσεις στον τομέα της ένδυσης, ενώ πρόσφατες έρευνες δείχνουν σαφώς ότι η αθλητική ένδυση είναι ένα από τα πιο δυναμικά τμήματα αυτής της βιομηχανίας. Είμαστε βέβαιοι ότι η έκθεση Sportswear Pro θα προσθέσει αξία στην κοινότητα μας, υποστηρίζοντας ένα ευρύτερο κοινό να εξελίξει τις επιχειρήσεις του για μια ταχέως μεταβαλλόμενη αγορά».