“The day after”: Ακόμη μία επιτυχημένη ημερίδα από τη FESPA HELLAS

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στην έκθεση Graphica 2019, η ημερίδα & το workshop μεταξοτυπίας + ψηφιακής εκτύπωσης με τίτλο «The day after».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη FESPA HELLAS, υπό την αιγίδα της FESPA, με χορηγούς τη GRAPHICA EXPO και τις εταιρείες: POLYPRINT SA, PRS ΙΚΕ και GARDEN SOLUTIONS.

Υποστηρικτές της εκδήλωσης ήταν οι εταιρείες: FEROCHROME, GRAPHCOM ΕΠΕ, ZAPADEL ΕΠΕ και PRINTOP HELLAS.

Περισσότερα από 85 άτομα από όλη την Ελλάδα παρακολούθησαν την ημερίδα & το workshop. Ανάμεσά τους, μεταξοτύπες, γραφίστες, ψηφιακοί εκτυπωτές, επαγγελματίες του χώρου, αλλά και σπουδαστές του τμήματος Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών.

Την ημερίδα άνοιξε η Πρόεδρος της FESPA HELLAS, κα Φοντίνα Λομβαρδιά, η οποία αφού καλωσόρισε θερμά όλους τους παρευρισκόμενους, επεσήμανε τη νέα φάση στην οποία περνά ο σύνδεσμος επαγγελματιών μεταξοτυπών με την απόκτηση του ονόματος FESPA HELLAS και το άνοιγμα στην αγορά των ψηφιακών εκτυπώσεων μεγάλου μεγέθους και της εκτύπωσης του υφάσματος και ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τα προνόμια που αποκτούν με την εγγραφή τους στη FESPA HELLAS.

Ακολούθως μίλησε ο κ. Πότης Παπαδάκος, ομότιμος καθηγητής ΤΕΙ Αθήνας, για την πιο αρχαία και την πιο σύγχρονη τεχνολογία εκτύπωσης. Αναφέρθηκε στις δύο εκτυπωτικές μεθόδους μεταξοτυπία και ψηφιακή και ανάλυσε τα πλεονεκτήματα και τις ιδιαιτερότητες της μιας και της άλλης.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Χρίστος Τροχούτσος, Υπ. Δρ. ΕΑΠ και IT department Pressious Arvanitidis που μίλησε για τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής εκτύπωσης έναντι των παραδοσιακών τεχνικών, την ανάγκη τυποποίησης των ψηφιακών εκτυπώσεων, τις δυσκολίες που παρουσιάζονται λόγω των διαφορετικών τεχνολογιών καθώς και τις εξελίξεις στην τυποποίηση.

Έπειτα ο κ. Αντώνης Τσιγώνιας, Τεχνολόγος Γραφικών Τεχνών, σαν γνήσιος μεταξοτύπης, μίλησε για τη διαχείριση του χρώματος ραστεροποιημένων αναπαραγωγών στη μεταξοτυπία.

Στη συνέχεια ο κ. Γιώργος Μπεγγλόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Polyprint, μας μίλησε για την τεχνολογία εκτύπωσης direct to garment – απευθείας εκτύπωση σε έτοιμο ένδυμα ή κομμάτι υφάσματος – και τη θέση της στην παγκόσμια αγορά.

Στον ίδιο χώρο, ύστερα από ένα μικρό διάλειμμα, πραγματοποιήθηκε και το workshop που χωρίστηκε σε δύο μέρη.
1. Στην παρουσίαση από την Polyprint ΑΕ του υβριδικού συστήματος ”Screen and Digital mix” που συνδυάζει στην εκτύπωση υφάσματος την μέθοδο της μεταξοτυπίας και της ψηφιακής.
2. Εκτύπωση Plexiglas. Συμμετείχαν οι σπουδαστές του Τμήματος Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών: Μανόνας Μιχάλης, Τρίμμης Δημήτρης, Χατζησπύρου Σουλιάννα, Γεωργουλόπουλος Γιώργος, Γερολυμάτος Γιάννος, Χαλεπιάδης Γιώργος και Κάντα Φωτεινή.

Κατά την διάρκεια και μετά το τέλος του workshop, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν κονκάρδες με τα σήματα της ημερίδας, της FESPA HELLAS και του FESPA CLUB.

Η Πρόεδρος της FESPA HELLAS ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της ημερίδας & του workshop. Ιδιαίτερα ευχαριστεί τους ομιλητές για την άψογη παρουσίασή τους, τους σπουδαστές του Τμήματος Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών για την πολύτιμη βοήθεια που μας παρείχαν στο workshop αλλά και όλους τους συναδέλφους, και μη, που προσήλθαν και συμμετείχαν στην εκδήλωση. Επίσης ευχαριστεί την GraphicaExpo για την φιλοξενία, τις εταιρίες Polyprint ΑΕ, PRS ΙΚΕ, Garden Solutions, Ferochrome, Graphcom ΕΠΕ, Zapadel ΕΠΕ και Printop Hellas για την ευγενή τους χορηγία, όλους τους υποστηρικτές της εκδήλωσης και το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών για την άρτια οργάνωση και διεξαγωγή της ημερίδας.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Γιαννουλάκης