Η FESPA ανακοίνωσε το πρόγραμμα του συνεδρίου και των οργανωμένων ξεναγήσεων στα πλαίσια του Colour L*A*B*, μιας νέας παράλληλης δράσης που θα πραγματοποιηθεί στην FESPA Global Print Expo σε λίγες ημέρες και είναι σχεδιασμένη για να βοηθήσει τους επισκέπτες να αξιολογήσουν και να εξελίξουν τις πρακτικές colour management.

To Colour L*A*B* θα περιλαμβάνει πλήθος εκθετών όπως οι Adobe, Barbieri, EFI, Eizo, HP, Just Normlicht, Pantone, Techkon και X-Rite, που θα παρουσιάσουν τις βασικές λύσεις colour management – από καλιμπραρισμένες οθόνες έως χρωματόμετρα, φασματοφωτόμετρα και χρωματικά συστήματα για τις αγορές wide format και γραφικών τεχνών.

Πρόγραμμα συνεδρίου

To Colour L*A*B* θα περιλαμβάνει ένα συνέδριο με δωρεάν εκπαιδευτικές παρουσιάσεις για το colour management από μια σειρά ειδικών. Ανάμεσα τους οι Paul Sherfield, ιδιοκτήτης της εταιρείας «The Missing Horse Consultancy» και γνωστός ειδικός στην διαχείριση χρώματος, Laurel Brunner και Paul Lindström από την Digitaldots.org, μια ανεξάρτητη ερευνητική ομάδα γραφικών τεχνών που ειδικεύεται στην ψηφιακή εκτύπωση, Mike Scrutton, διευθυντής Print Technology της Adobe και  Andreas Kraushaar, διευθυντής Pre-Press της εταιρείας Fogra.

Η παρουσίαση του Paul Lindström θα εστιάσει στο θέμα της επέκτασης της γκάμας χρωμάτων για ψηφιακή εκτύπωση μεγάλου μεγέθους, ενώ η Laurel Brunner θα επικεντρωθεί στη διαχείριση χρώματος ως θεμελιώδες μέρος του ελέγχου της διαδικασίας και της αυτοματοποίησης στις ροές εργασίας. Ο Mike Scrutton θα δώσει κάποιες χρήσιμες  πληροφορίες για τη χρήση του χρώματος στο Creative Suite, καθώς και συμβουλές για τον τρόπο δημιουργίας των σωστών αρχείων στο στάδιο της προεκτύπωσης. Η παρουσίαση του Andreas Kraushaur θα δώσει μια γενική εικόνα της PSD - Process Standard Digital, μιας τυποποιημένης διαδικασίας που εισήγαγε η Fogra για τη δημιουργία ψηφιακών προϊόντων εκτύπωσης - ενώ παράλληλα θα εξηγήσει πώς μια βελτιωμένη γνώση του colour management μπορεί να βοηθήσει τους παροχείς εκτυπωτικών υπηρεσιών να διαχειριστούν τις προσδοκίες των πελατών τους.

Τα σεμινάρια θα διαρκούν μισή ώρα και θα διεξάγονται καθημερινά μεταξύ 11 π.μ. - 4:30 μ.μ. σε όλη την διάρκεια της έκθεσης.

Οργανωμένες Ξεναγήσεις

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε οργανωμένες ξεναγήσεις του Colour L*A*B* που θα γίνονται από τους Paul Sherfield, Laurel Brunner και Paul Lindström. Οι ξεναγήσεις αυτές θα παρέχουν μια επισκόπηση όλων των μεμονωμένων στοιχείων που συμβάλλουν στο επαγγελματικό colour management, συμπεριλαμβανομένων των οθονών, των εργαλείων μέτρησης και βαθμονόμησης, των λύσεων λογισμικού και των συσκευών εκτύπωσης. Οι 45λεπτες ξεναγήσεις θα γίνονται στους χώρους της έκθεσης, πέντε φορές την ημέρα και θα είναι προσυμφωνημένες.

Ο Graeme Richardson-Locke, Technical Support Manager της FESPA, είπε: «Οι ξεναγήσεις του Colour L*A*B* θα προσφέρουν στους παροχείς εκτυπωτικών υπηρεσιών μια διαδραστική εμπειρία που θα τους βοηθήσει να οικοδομήσουν νέες γνώσεις, ικανότητες και εμπιστοσύνη για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα πιο σύγχρονα εργαλεία διαχείρισης και να επιτύχουν σταθερό χρώμα σε όλη την παραγωγή τους.

Υπάρχει έντονη ζήτηση στην κοινότητα για καθοδήγηση και εκπαίδευση από ειδικούς, όσον αφορά το colour management και ελπίζουμε ότι τα σεμινάρια σε συνδυασμό με τις ξεναγήσεις θα προσφέρουν στους επισκέπτες τις γνώσεις που απαιτούνται για την εφαρμογή διαδικασιών στις δικές τους επιχειρήσεις. Το Colour L*A*B* είναι πραγματικά καινοτόμο και είμαστε σίγουροι ότι θα προσφέρει στους επισκέπτες τη διορατικότητα και την προστιθέμενη αξία που προσδοκούν από την έκθεση».