Ο Rob Fletcher συζητά για τις ευκαιρίες που προκύπτουν για τις επιχειρήσεις όσον αφορά την εξατομίκευση, εφόσον εφαρμοστούν τα κατάλληλα μηχανήματα και οι σωστές γνώσεις. Αυτό προσφέρει έναν νέο κόσμο ευκαιριών για τους εκτυπωτές.

Ίσως ένα από τα καλύτερα πράγματα όταν εργάζεστε στην αγορά της προσωποποιημένης εκτύπωσης  είναι το ευρύ φάσμα εργασίας που προσφέρεται. Με τις σωστές μηχανές, σχετικές γνώσεις και ειδική εμπειρία, ο κόσμος είναι πραγματικά ανοικτός για τη δημιουργία εξατομικευμένων προϊόντων για καταναλωτές σε μια ευρεία γκάμα αγορών.

Ενώ πολλοί μπορεί να σκεφτούν αμέσως τα εξατομικευμένα ρούχα και αξεσουάρ, ή ακόμη και προσωπικά αντικείμενα όπως κούπες και θήκες τηλεφώνου, το γεγονός είναι ότι η εξατομίκευση στην εκτύπωση δεν έχει όρια. Όσο υπάρχει η ζήτηση από τους πελάτες, μπορείτε να παράγετε εξατομικευμένα προϊόντα όλων των μορφών και μεγεθών, ανάλογα με τον τύπο του εξοπλισμού που έχετε στη διάθεση σας.

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα αυτής της θεωρίας σε δράση είναι η SAM Cases, κορυφαίος κατασκευαστής εξατομικευμένων θηκών πτήσης, μεταφοράς και προστασίας για όλες τις εφαρμογές. Η SAM Cases, η οποία ιδρύθηκε το 1995, μπήκε γρηγορα στο χώρο της εξατομίκευσης και ως αποτέλεσμα, έχει χτίσει έναν εντυπωσιακό πελατολόγιο, περιλαμβάνοντας πελάτες όπως η BAE Systems, η CX Auto Group, η ITV, το NHS, η Smith Myers Communications Ltd, η Starlink και η Qinetiq.

Καθώς εξελίσσεται, η SAM Cases συνεχίζει να επεκτείνει τις δυνατότητες εκτύπωσής της για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πελατών της σε αγορές σε όλο τον κόσμο. Ο γίγαντας της εξατομικευμένης συσκευασίας είναι πλέον εξοπλισμένος να παρέχει ψηφιακή εκτύπωση βινυλίου, εκτύπωση UV flatbed, μεταξοτυπία, mould labelling, και επένδυση βινυλίου, έχοντας πολλές επιλογές για την εταιρεία και τους πελάτες της.

Ένα οπλοστάσιο εξατομικευμένης εκτύπωσης

Ενώ η SAM Cases προμηθεύει εξατομικευμένα αντικείμενα εδώ και αρκετά χρόνια, στην ουσία μπήκε στον τομέα του προσωποποιημένου branding και τον τομέα των γραφικών τα τελευταία δύο χρόνια. Αυτή η κίνηση οδήγησε την επιχείρηση να αποκτήσει νέο εξοπλισμό για να εξασφαλίσει ότι μπορεί να παράγει προϊόντα που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των πελατών.

Στο εργοστάσιο της συμπεριλαμβάνεται ο εκτυπωτής flatbed Roland DG VersaUV LEC2 S-Series, τον οποίο χρησιμοποιεί για εκτύπωση UV σε εξατομικευμένα αντικείμενα. Η SAM Cases χρησιμοποιεί επίσης ένα VersaUV LEC2-640 για όλες τις εργασίες τις σχετικά με την εκτύπωση βινυλίου.

"Ως μια καθιερωμένη και αναπτυσσόμενη επιχείρηση, θέλαμε να μεταφέρουμε όλη μας την εκτύπωση εσωτερικά της επιχείρησης (in-house) - και η καλύτερη επιλογή ήταν αυτή της Roland DG," δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της SAM Cases, Mathew Addy.

"Οι μηχανές της Roland DG, ιδιαίτερα η σειρά S, επιτρέπουν γρηγορότερες παραδόσεις λόγω της τεχνολογίας UV, μας επιτρέπουν να εκτυπώνουμε πέρα από τον σύνηθες χρωματικό χώρο CMYK και σχεδόν σε οποιαδήποτε επιφάνεια - παρέχοντάς μας τη δυνατότητα να δημιουργούμε απολύτως εξατομικευμένες συσκευασίες."

Ο Addy μας είπε ότι η σειρά VersaUV S είναι ιδιάιτερα χρήσιμη για την ανάπτυξη της νέας πρότασης προσωποποιημένου branding και γραφικών. Η μηχανή χρησιμοποιεί μελάνια ECO-UV 5 που στεγνώνουν αμέσως κάτω από λάμπες LED χαμηλής θερμοκρασίας, καθιστώντας τα γραφικά πιο ανθεκτικά και επιταχύνοντας τη διαδικασία εκτύπωσης flatbed για την προσθήκη είτε εταιρικού σήματος είτε εξατομικευμένες θήκες.

"Η σύγχρονη τεχνολογία εκτύπωσης UV της Roland DG όχι μόνο επανασχεδίασε την εμφάνιση των θηκών μας, αλλά έκανε επίσης τα γραφικά που εκτυπώνονται πάνω στις θήκες πιο ανθεκτικά," είπε ο Addy. "Οι εκτυπώσεις UV διαρκούν περισσότερο από άλλες εναλλακτικές μεθόδους και αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες μας σπανίως χρειάζεται να επιστρέψουν σε μας λόγω ξεθωριάσματος χρώματος ή κάποια άλλη ζημία."

Λαμβάνοντας υπόψιν τον παράγοντα του κόστους

Ο Addy συνέχισε λέγοντας ότι η χρήση της σειράς VersaUV LEC2 S της Roland DG βοήθησε την εταιρεία να μειώσει το κόστος παραγωγής εξατομικευμένων αντικειμένων. Η λειτουργία της μηχανής σημαίνει ότι η SAM Cases έχει πρόσβαση στο "σύστημα ανάληψης" (take up system) της Roland DG, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν αυτόματα το εκτυπωμένο υλικό και να διαχειρίζονται την μη επανδρωμένη παραγωγή.

Αυτό περιλαμβάνει ένα μπροστινό ρολό ανάληψης και μια προηγμένη μονάδα ανάληψης με ελεγχόμενη ένταση για τη βέλτιστη τροφοδοσία και παρακολούθηση του μέσου. Ο Addy είπε ότι αυτό επέτρεψε στη SAM Cases μείωση δουλειάς και εργατικών ωρών καθώς τρέχει περισσότερο το σύστημα παρακολούθησης εργασίας, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση κόστους.

"Η Roland DG πάντα προσέχει τους πελάτες της, προσφέροντας προϊόντα που είναι αποδοτικά και φιλικά προς το περιβαλλον," είπε ο Addy.

Όσο αναφορά τα έξοδα, είναι επίσης σημαντικό να αντιμετωπίσουμε ένα πολύ φανερό πρόβλημα": το κόστος αγοράς εξατομικευμένων αντικειμένων. Φυσικά, η αγορά ενός προσωποποιημένου αντικειμένου όπως μία βαλίτσα θα κοστίσει περισσότερο στον από ότι μια απλή θήκη που μπορεί να βρεθεί πιο φθηνά διαδικτυακά ή σε ένα κατάστημα.

Ωστόσο, μελετώντας την παρούσα αγορά και τη ζήτηση για εξατομίκευση, φαίνεται ότι οι καταναλωτές είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερο για αυτού του είδους τα προϊόντα, παρά τον κίνδυνο αύξησης του κόστους ζωής και μιας περίπλοκης οικονομικής κατάστασης.

Πρόσφατη έρευνα της Deloitte φαίνεται να υποστηρίζει αυτό. Η μελέτη ανέφερε ότι ένας στους πέντε καταναλωτές που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για εξατομικευμένα προϊόντα θα ήταν πρόθυμος να πληρώσει προσαύξηση 20% για να τα αποκτήσει. Η ζήτηση σίγουρα υπάρχει, εάν μπορείτε να προσεγγίσετε την αγορά με τον σωστό τρόπο.

 

Πηγή: https://www.fespa.com/en/news-media/features/take-a-profitable-trip-with-personalisation