Κατηγορία 1: Σημεία πώλησης προϊόντων και συσκευασία (εκτύπωση σε χαρτί και χαρτόνι)

ΧΡΥΣΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ: LORY
PERFECT PACKAGING | INDIA

Κουτί για άρωμα που εκτυπώθηκε σε όφσετ με τετραχρωμία, σε υψηλής ποιότητας χαρτόνι με μαλακή επίστρωση και ενισχύθηκε με χρυσό, μπλε και ασημί foil. Τέλος, τυπώθηκε με μεταξοτυπία UV βερνίκι για να δημιουργηθούν τέσσερις διαφορετικές υφές.


Κατηγορία 2: Σημεία πώλησης προϊόντων και συσκευασία (εκτύπωση σε πλαστικό)

ΧΡΥΣΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ: ELEPHANT HOUSE BACKLIT FLANGE
SPECTRUM SPAN PVT LTD | INDIA


Η εταιρεία παγωτών Elephant House παρήγγειλε αυτό το πολύχρωμο σχέδιο για εξωτερική σήμανση, με σκοπό να τραβάει την προσοχή του κόσμου τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τυπώθηκε με τετραχρωμία στην και στην συνέχεια προστέθηκε εσωτερικός φωτισμός LED και βάση για να μπορεί να τοποθετηθεί σε τοίχο.


Κατηγορία
3: Αφίσες

ΧΡΥΣΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ: BEEFEATER GIN UNDERGROUND CAMPAIGN
VGL | UNITED KINGDOM

Μια διαδραστική καμπάνια διάρκειας δύο εβδομάδων που αποτελείται από δύο αφίσες πλάτους 10 μέτρων, τοποθετημένες στους τοίχους του σταθμού Oxford Circus στο μετρό του Λονδίνου, για να προωθήσει το Beefeater Pink Gin με γεύση φράουλα. Το χαρτί τυπώθηκε στον ψηφιακό roll to roll UV εκτυπωτή Durst RHO512R της VGL. Στη συνέχεια εκτυπώθηκε από πάνω υδατικό αρωματικό μελάνι UV, με άρωμα φράουλας, έτσι ώστε οι καταναλωτές που περπατούν μέσα στον χώρο, να βλέπουν τις σχετικές εικόνες με μια έντονη μυρωδιά φράουλας.


Κατηγορία 4: Αυθεντικές μεταξοτυπίες και εκτυπώσεις giclee fine art και αναπαραγωγές έργων τέχνης

ΧΡΥΣΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ: CREATIV VERPACKEN
ATELIER FUER SIEBDRUCK - LORENZ BOEGLI | SWITZERLAND

Πρόκειται για ένα εξώφυλλο περιοδικού περιορισμένης έκδοσης, που τυπώθηκε με μεταξοτυπία, με διαχωρισμούς χρωμάτων RGB, σε πρέσα SPS Cylinder χρησιμοποιώντας ιριδίζουσες χρωστικές σε μαύρο χαρτόνι, με σκοπό την δημιουργία μιας επιφάνειας «τυπωμένης με φως».


Κατηγορία 5: Αυτοκόλλητα και τυπωμένες ετικέτες

ΧΡΥΣΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ: HILUX SBA SC
CLASSIC STRIPES PVT LTD. | INDIA

Μια σειρά αυτοκόλλητων από διάφανο βινύλιο, που τυπώθηκαν με μεταξοτυπία με τρία χρώματα, συμπεριλαμβανομένου και του μεταλλικού χρυσού, πάνω σε λευκό.


Κατηγορία 6: Ειδικά εφέ – χαρτί, χαρτόνι και πλαστικό

ΧΡΥΣΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ: BRECCASCHLUND
ATELIER FUER SIEBDRUCK - LORENZ BOEGLI | SWITZERLAND

Μια ευχετήρια κάρτα τυπωμένη με μεταξοτυπία σε χαρτί μπλε σκούρου χρώματος, χρησιμοποιώντας χρωστικές από την βιομηχανία καλλυντικών, καθώς αυτά μπορούν και ανακλούν το φως πολύ περισσότερο. Εκτυπώθηκε χρησιμοποιώντας 120 lpi και αρνητικούς διαχωρισμούς και εφαρμόστηκαν τέσσερα χρώματα και πέντε διαβαθμίσεις.


Κατηγορία 7: Ειδικά εφέ σε μπλουζάκια και άλλα ενδύματα

ΧΡΥΣΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ: WARHOL 3D
TEXIMPORT GROUP | RUSSIAN FEDERATION

Πρόκειται για ένα σχεδιαστικό αφιέρωμα στον Andy Warhol που επιτεύχθηκε με μεταξοτυπία. Τυπώθηκαν οκτώ διαφορετικά χρώματα με μεταλλικά μελάνια, plastisol και νερού, υψηλής πυκνότητας.


Κατηγορία 8: Εκτύπωση σε 
ενδύματα

ΧΡΥΣΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ: KRATOS AND BOY
IMAIKA LTD | RUSSIAN FEDERATION

Εκτύπωση μπλούζας σκούρου χρώματος με μελάνια Magna και Virus Wow Clear σε κίτρινο, κόκκινο, κυανό και μαύρο χρώμα, με μονό πέρασμα wet on wet, αφού έχει προηγηθεί εκτύπωση λευκού χρώματος ως βάση.


Κατηγορία 9: Roll-to-roll εκτύπωση σε υφάσματα

ΧΡΥΣΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ: MOSAIC STADIUM & SASKATCHEWIN ROUGHRIDERS BRANDING
THE LOOK COMPANY | CANADA

Για την δημιουργία διαφημιστικής καμπάνιας για το Mosaic Stadium στον Καναδά, η εταιρεία «The Look» έφτιαξε light boxes από τεντωμένο ύφασμα με σφιχτή ύφανση και πάνελ από πολυεστέρα. Ακόμη κατασκευάστηκε ένα «έξυπνο» ρολόι αντίστροφης μέτρησης χρησιμοποιώντας τα κράνη των παικτών, τα οποία ήταν όλα συνδεδεμένα με έναν ειδικά προγραμματισμένο υπολογιστή που ενεργοποιούσε τα φώτα και έδειχναν την σωστή ώρα. Συνολικά, τυπώθηκαν πάνω από 14.000 m2, το 80% των οποίων είχαν οπίσθιο φωτισμό.


Κατηγορία 10: Γυαλί, κεραμικά, μέταλλα και προϊόντα ξύλου

ΧΡΥΣΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ: ELEPHANT
CLASSIC STRIPES PVT. LTD. | INDIA

Αυτή η κονκάρδα ελέφαντας, τυπώθηκε σε ημιαυτόματη flatbed πρέσα με εννέα χρώματα χρησιμοποιώντας μελάνια διαλύτη, προτού πάρει το τελικό της σχήμα.


Κατηγορία 11: Άμεση εκτύπωση σε τρισδιάστατα προϊόντα

ΧΡΥΣΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ: YUME (FARNESE)
P&P PROMOTION SRL | ITALY

Αυτό το μπουκάλι ασυνήθιστου σχήματος, έχει εκτυπωθεί με μεταξοτυπία χρησιμοποιώντας δύο χρώματα, λευκό και λευκόχρυσο, πριν την εφαρμογή χάλκινου foil. Ολοκληρώθηκε με εφαρμογή πλάκας ορείχαλκου χρησιμοποιώντας θερμική σύντηξη.


Κατηγορία 12: Μη τυπωμένες επιγραφές

ΧΡΥΣΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ: SUPERCAR SIGNAGE
FLIP ZIEDSES DES PLANTES DESIGN STUDIO | NETHERLANDS

Ο συνδυασμός laser cutting και CNC milling εφαρμόστηκε για να κοπούν κάθετες φέτες από MDF για την δημιουργία τρισδιάστατης απεικόνισης μιας Ferrari. Οι άκρες του μαύρου MDF έχουν καλυφθεί με ταινία ροζ χρώματος που ανακλά στο UV.


Κατηγορία 13: Λειτουργικές εκτυπώσεις

ΧΡΥΣΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ: HOSPITAL BED CONTROLLER
PERMARK INDUSTRIES | NEW ZEALAND

Πρόκειται για ένα χειριστήριο κρεβατιού, που αποτελείται από δύο διακόπτες μεμβρανών. ‘Εχει τυπωθεί με την μέθοδο της μεταξοτυπίας, εκτυπώνοντας τρία χρώματα στην υποεπιφάνεια και χρησιμοποιώντας αγώγιμες γραμμές από γραφίτη.


Νέο Αστέρι

ΧΡΥΣΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ: GARDEN TEAM
T.E.I. ATHENS, DEPARTMENT OF GRAPHIC ARTS TECHNOLOGY | GREECE

Μια σειρά από αναπαραγωγές μιας βυζαντινής εικόνας με μεταξοτυπία, χρησιμοποιώντας πλήθος τεχνικών. Εφαρμόστηκε τετραχρωμία στα 72 lpi, τετραχρωμία στα 105 lpi, εξαχρωμία στα 72 lpi. Το φινίρισμα έγινε με βερνίκι και φύλλα χρυσού.


Βραβείο κοινού:
Peoples Choice

SCREEN PRINTING GRPAHICS
PVG'S MAHARASHTRA INSTITUTE OF PRINTING TECHNOLOGY | INDIA

Ένα σύνολο αφισών που τυπώθηκαν με τετραχρωμία χρησιμοποιώντας στρογγυλή κουκκίδα στα 45 lpi. Έχουν τυπωθεί σε γάζα 120,34 με τάση 24 N.