γράφει η Kelley Young.

Η εκτυπωτική εταιρεία COUSIN με έδρα το Λονδίνο, αποκάλυψε τα σχέδιά της για την εξισορρόπηση άνθρακα στην συνολική της κατανάλωση χαρτιού το 2021, σε μια κίνηση που πρόκειται να προστατεύσει πάνω από 2.400 στρέμματα απειλούμενων οικοτόπων.

Σε συνεργασία με το Carbon Balanced Paper και το World Land Trust, η COUSIN στοχεύει να αντισταθμίσει τους προβλεπόμενους 6.000 τόνους χαρτιού που χρησιμοποιεί για τους πελάτες της κατά τη διάρκεια ενός έτους.

Η COUSIN συνεργάζεται με μια σειρά από κορυφαίες επωνυμίες,  σε 13 χώρες και 4 ηπείρους.

Επιλέγοντας να συμμετάσχουν σε αυτό το πρόγραμμα, οι πελάτες της COUSIN, θα εκδίδουν τακτικά πιστοποιητικά που θα επισημαίνουν το ποσό της αντιστάθμισης άνθρακα και του περιβάλλοντος που διατηρείται, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιούν το λογότυπο World Land Trust Carbon Balanced Paper.

Ο Matt Booker, ιδρυτικό στέλεχος της COUSIN, δήλωσε ότι «σκέφτηκαν πολύ και σκληρά» για το πώς να κάνουν μια δέσμευση που θα επιφέρει τον θετικότερο αντίκτυπο.

«Θέλαμε αυτή τη δέσμευση να αντικατοπτρίζει όχι μόνο τις αξίες μας, αλλά και τις αξίες των εμπορικών σημάτων που συνεργαζόμαστε, και κατ’ επέκταση τους δικούς τους πελάτες», δήλωσε ο Booker. «Η επιλογή του Carbon Balanced Paper για να αντισταθμιστεί η επίδραση άνθρακα του χαρτιού που αγοράζουμε για λογαριασμό περίπου 60 premium και lifestyle επωνυμιών ήταν επομένως το πιο λογικό βήμα.»

Το Carbon Balanced Paper λειτουργεί σε συνεργασία με τον διεθνή φιλανθρωπικό οργανισμό World Land Trust. Από την κυκλοφορία του, πάνω από 3.000 μάρκες και οργανισμοί σε όλο τον κόσμο έχουν επιλέξει να συμμετέχουν στο πρόγραμμα και έχουν ήδη εξισορροπιστεί πάνω από 190.000 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα και προστατευτεί 76.000 στρέμματα απειλούμενων οικοτόπων.

Ο Greg Selfe, διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ στο Carbon Balanced Paper, καλωσόρισε την COUSIN: «Οι επωνυμίες αναζητούν όλο και περισσότερους τρόπους για να μειώσουν τον αντίκτυπο των ενεργειών μάρκετινγκ τους. Το Carbon Balanced Paper προσφέρει έναν απλό και αξιόπιστο τρόπο για τις επιχειρήσεις, όχι μόνο στο να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, αλλά και να βοηθήσουν στην προστασία ορισμένων από τους πιο απειλούμενους οικοτόπους στη Γη. Η δέσμευση της COUSIN εκ μέρους των πελατών της να χρησιμοποιήσει το Carbon Balanced Paper θα συμβάλει σημαντικά στις προσπάθειες της World Land Trust για την προστασία των δασών του Khe Nuoc Trong στο Βιετνάμ».

Πηγή: https://www.fespa.com/en/news-media/features/print-agency-makes-major-sustainable-pledge-for-carbon-balancing